Golf czy A3

05 Sty 2011, 20:42

Tak, nie schodził z odcinki, jeździł po czerwonym polu... wychodził poza odcinkę i jeszcze nogą babcia z tyłu odpychała, skąd ja znam takie historie... Śmiechu w tym temacie co niemiara. :lol: Ja tam nikomu nie podaję wyników z licznika, bo już jechałem cieniasem, który wychodził poza skalę, a w rzeczywistości nawet 150km/h nie było...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Sty 2011, 21:09

Jak rzadko muszę się z Tobą zgodzić.
Jak czytam o wyczynach osób które w wysłużonych autach osiągają prędkości znacznie większe niż max. fabryczny gdy były nowe to zastanawiam się czy oni przypadkiem nie jeźdzą po Nardo a nie po drogach Polski i UE.
Trochę śmieszno trochę straszno.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Sty 2011, 16:09

Jasiek 90, gdybyś siedział w motoryzacji, to byś wiedział,że dobrze dotarte auta ,potrafią szybciej jeździć jak te fabrycznie nowe :!: Tylko trzeba umieć je dotrzeć a to już jest tajemnica ,jak się to robi bez ingerencji mechanicznej.Nawet zmulone auto można trochę rozruszać odpowiednią techniką jazdy przez dłuższy czas na długich trasach.Oczywiście wy Kpiarze jeździcie pod kościół i z powrotem a potem dziwicie się,że silniki prychają i z tęsknotą patrzą na osiągi katalogowe.Pohulajcie tak jak ja, czy wielu innych po trasach,to zobaczycie jak silniki odnagarowane potrafią ciągnąć :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Sty 2011, 16:42

PhantomASA1 zmień dilera.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

15 Sty 2011, 16:43

Ty zawsze musisz innych obrażać?
Rodziców Peugeot zrobił 33tys. w ciągu pół roku mój Mercedes robił po 30tys. km(jak jeździli nim rodzice ja jeźdżę mniej bo ~15tys. km rocznie) to nie są małe przebiegi, a robione głównie po trasach . Znając Twoje posty pewnie okaże się, że w rok robisz milion kilometrów więc przeloty moich aut mogą wydawać się małe ale przy średniej krajowej są spore
Więc nie wmawiaj mi takich rzeczy.
Tym bardziej, że kompletnie nie masz pojęcia jak jeźdżę i gdzie jeżdżę.
Problem jest w tym, że ja siedzę w motoryzacji i mam to szczęście, że mogę pojeździć wieloma samochodami a o autach podyskutować nawet w cztery oczy z osobami które je testują Ty siedzisz nad Auto Światem czytasz go a później masz się za Boga wiedzy motoryzacyjnej.
I nawet jak ewidentnie nie masz racji np. gdy upierałeś się, że Octavia to klasa średnia, RAV4 jest lepszym samochodem od BMW X5 i Mercedesa ML a Jaguara X-type pomyliłeś z XJ lub twierdziłeś, że Ford S-max jest szybszy od Lambo Gallardo o tym, że w okolicach Nowego Sącza jest pełno Ferrari i Maybachów już nie wspominając, za każdym razem brniesz w tą ślepą uliczkę i coraz bardziej opluwasz ludzi którzy śmią z Tobą polemizować.
A jak okazuje się, że jednak nie miałeś racji to duma i przekonanie o Twojej wyższości nie pozwala Ci się przyznać do błędu tylko po prostu kończysz dyskusję ze swojej strony bo nie jesteśmy godni do dialogu z Tobą.
Jasiek90
Stały forumowicz

15 Sty 2011, 17:29

Co ja będę z wami dyskutował, jeśli wy jeździcie tylko po Polsce :mrgreen: Tutaj nawet rowerem ciężko przekroczyć 20 na godzinę, bo już trzeba hamować!Wy nawet nie jesteście w stanie sprawdzić możliwości swoich samochodów na porządnych drogach.Ja od razu jak rasowy pies wyczuwam nosem tych,którzy śmigają po trasach zagranicznych,gdzie koleiny nie spotka.Gdzie chcielibyście w Polsce chcieć szybko jechać :?: :!: Oczywiście zgadzam się ,tutaj u nas, nigdy TIPO nie jechałem szybciej jak 140 km/h.Mam dla wad radę,opuśćcie chociaż raz nasze trakty średniowieczne i zasmakujcie lepszych dróg,to przestaniecie się dziwić :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Volvo XC40 - najmniejszy SUV w ofercie Volvo
    Nowe XC40 to najnowszy i najmniejszy model SUVa oferowany przez szwedzki koncern samochodowy, a przy tym także najtańszy. Dla wielu jest to także jeden z najfajniejszych samochodów, jakie Volvo mogło wyprodukować. ...

15 Sty 2011, 17:35

Aha, Francja, Włochy, Niemcy czy Chorwacja to jest za granica? czy muszę pojeździć gdzieś dalej? z mapy wynika, że jednak jest.
Szczerze mówiąc to nie zauważyłem aby mój samochód był tam szybszy :sad:
niestety ale jeśli tak to chyba nie pojeżdżę :neutral: na dalsze podróże lepiej moim zdaniem wybierać się samolotem.
Jasiek90
Stały forumowicz

15 Sty 2011, 18:00

Jasiek90 napisał(a):Ty zawsze musisz innych obrażać?
Rodziców Peugeot zrobił 33tys. w ciągu pół roku mój Mercedes robił po 30tys. km(jak jeździli nim rodzice ja jeźdżę mniej bo ~15tys. km rocznie) to nie są małe przebiegi, a robione głównie po trasach . Znając Twoje posty pewnie okaże się, że w rok robisz milion kilometrów więc przeloty moich aut mogą wydawać się małe ale przy średniej krajowej są spore
Więc nie wmawiaj mi takich rzeczy.
Tym bardziej, że kompletnie nie masz pojęcia jak jeźdżę i gdzie jeżdżę.
Problem jest w tym, że ja siedzę w motoryzacji i mam to szczęście, że mogę pojeździć wieloma samochodami a o autach podyskutować nawet w cztery oczy z osobami które je testują Ty siedzisz nad Auto Światem czytasz go a później masz się za Boga wiedzy motoryzacyjnej.
I nawet jak ewidentnie nie masz racji np. gdy upierałeś się, że Octavia to klasa średnia, RAV4 jest lepszym samochodem od BMW X5 i Mercedesa ML a Jaguara X-type pomyliłeś z XJ lub twierdziłeś, że Ford S-max jest szybszy od Lambo Gallardo o tym, że w okolicach Nowego Sącza jest pełno Ferrari i Maybachów już nie wspominając, za każdym razem brniesz w tą ślepą uliczkę i coraz bardziej opluwasz ludzi którzy śmią z Tobą polemizować.
A jak okazuje się, że jednak nie miałeś racji to duma i przekonanie o Twojej wyższości nie pozwala Ci się przyznać do błędu tylko po prostu kończysz dyskusję ze swojej strony bo nie jesteśmy godni do dialogu z Tobą.

Tyle w temacie phantoma, który chyba te swoje autostrady z neostradą pomylił. :lol: Tak i im auto więcej jeździ i ma większy przebieg to jest szybsze, mój motor z fabrycznych 130km teraz ma już grubo ponad 150km, bo kilka razy przepałowałem A1 w tą i z powrotem, pewnie teraz już wyjdę poza odcinkę i poza skalę prędkościomierza.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW