24 Maj 2011, 06:18
Witam. Mam golfa 3-kę silnik 1.4 zasilany gazem ( nie wiem jaki jest dokladnie, nie znam sie na tym i auto bylo kupione od goscia, sam nie zakladalem gazu wiec nie moge nic o nim wiecej powiedziec poza tym, ze mam pod kierownica 3-y przyciski, ktorymi mozna regulowac czy samochod ma jezdzic na gazie,czy na paliwie) sekwencja ? Dobra, teraz do rzeczy. Jechalem sobie samochodem az tu nagle samochod tracil moc, ja gaz w podloge a on ledwo co i zgasl. Nie moglem go uruchomic ani na benzynie ani na gazie, krecil i nic. Zaciagnalem samochod do mechanika, ktory stwierdzil ze pompa paliwa nie dziala, bo nie podaje paliwa. Sprowadzilem samochod do domu i zaczalem sam troche bawic sie tym problemem i dzieja sie takie rzeczy... Za kazdym razem kiedy wkladam bezpiecznik od pompy paliwa i tylko zakrece silnikiem to wyciagam spalony bezpiecznik, cos robi zwarcie ? Wpadlem tez na pomysl ze moze to byc przyczyna przekaznika. Dziadek ma taki sam samochod, tez golfa 3-ke wiec zaporzyczylem sobie od niego na chwilke na sprawdzenie przekaznik, ktory odpowiada za pompe paliwa, ale nic to nie dalo. Samochod dalej nie pali. Chcialbym wymatowac pompe paliwa, jak moge techicznie to zrobic ? ida tam 3 przewody, mysle ze 2 ida od paliwa a 3-ci od gazu, czy moge je bezpiecznie odpiac ? Chodzi mi zwlaszcza o ten od gazu, czy tam nie ma jakiegos cisnienia ze bedzie mi uciekal ten gaz ? Nie chce spowodowac jakiegos niebezpieczenstwa odpukach wybuchu gazu. Co mi radzicie w takiej sytuacji czytajac opis mojego problemu. Z gory dziekuje !