Opel Vectra B 1.8 16V

23 Maj 2011, 21:10

Mam problem ze swoją Vectra B silnik 1.8 16V co jakiś czas zapala się pomarańczowa lampka silnik słabnie nieraz przerywa. Ostatnimo zgasnął w trakcie jazdy ponownie odpaliłem lampka nie zgasła silnik nie pracował tak jak trzeba ujechałem 10 km i samochód postal 3 godziny odpaliłem go kontrolka zgasła przejechałem 20 km i wszystko grało na drugi dzień to samo i tak w kółko.Jeśli ktoś może mi pomoc to bardzo proszę
kinga1724
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

24 Maj 2011, 08:08

Musisz podłączyć auto pod kompa bo masz usterkę w osprzęcie silnika, skoro się zapalia check engine. Po odczytaniu błędów będzie wiadomo co należy naprawić -wymienić.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi S8 Samochodem Roku Playboya 2012 - Luksus i Sport
    Audi S8 zwyciężyło w kategorii "Luksus i Sport" w tegorocznym plebiscycie Samochód Roku organizowanym przez magazyn Playboy. Tegoroczna edycja była już dziewiętnastą. Jak co roku, jury złożone z autorytetów ...
    Ekojzada zaczyna się, zanim wsiądziesz do samochodu
    Ekojazda to nowoczesny i oszczędny styl prowadzenia auta. Świadomy użytkownik samochodu mądrych wyborów dokonuje jeszcze przed ruszeniem z miejsca, m.in. poprzez dbałość o stan techniczny pojazdu. Warto być ekokierowcą, ...