GOLF III ZAMIANA SILNIKA z 55kW na 65kW

08 Paź 2007, 22:20

Witam! Mam problem! A mianowicie chciałbym zamienić silnik w moim mk3 (pojemność 1800cm3, 55kW, 75KM) na 1800cm3 ale wersję 90 konną bodajże 65kWGT. Jakie przeróbki mnie czekają?(hamulce, sprzęgło, skrzynia,itp) Dodam, że w tej chwili zamontowana jest instalacja gazowa,l czy ona też wymaga wymiany niektórych podzespołów?? Z góry dziekuję za pomoc!
Kuba Golf mk3
Nowicjusz

Miejscowość: Kac Vegas
Prawo jazdy: 24 12 2020
Auto: Eleanor 126p
Silnik: prawie odrzutowy
Paliwo: Hybryda
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1912
  • 09 Paź 2007, 08:55

Trzeba zmodyfikować hamulce,skrzynię,instalację gazową,układ zasilania i jak się nie mylę,ale teraz nie mam 100% pewności,instalację elektryczną.Porywasz się z motyką na słońce... :wink:
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Rok produkcji: 2000

09 Paź 2007, 10:38

Aha, ale to jest ta sama pojemność silnika:/ Mój silnik w tym momencie ma ok 85KM bo mam sportowa strumiennnicę i konkretny tłumik:( Także różnica ok 5 KM ma mnie kosztować połowę samochodu?
    Kuba Golf mk3
    Nowicjusz

09 Paź 2007, 13:40

Bez sensu :cry:
    Lepiej sprzedaj swojego golfa , dodaj kaskę ,która zostanie ci z zaniechania remontu i kup coś takiego :
    [link do oferty na Allegro wygasł]

na pewno bedzie lepiej smigać od twojego golfa po tunningu i co najwazniejsze sie nie narobisz i nie stracisz nerwów. :roll:
    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
    turbojajko
    Początkujący
    Awatar użytkownika

09 Paź 2007, 15:20

No tak. Najłatwiejszym rozwiązaniem jest kupno nowego golfa, ale ten GTI kosztuje 6700zł+opłaty 1200zł+ gaz 2000tyś zł=10000 tyś zł trochę za dużo jak dla mnie a za mojego dostane z max 7000 tyś zł i kolejne 2tyś zł muszę dorzucić + kasa przeznaczona na remont silnika(1000zł). zostanę chyba przy remoncie silnika który mnie wyniesie ok 1000zł. A te GTI na dodatek "trochę" więcej pali od mojego. hehe ale dzięki! Pozdrawiam!
    Kuba Golf mk3
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy zawsze trzeba kupować nowy akumulator?
      Zimny, mroźny poranek. Twój samochód pokryty lodem po minusowej temperaturze w nocy. Wsiadasz, chcesz jak najszybciej go odpalić i rozgrzać. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik jednak ani drgnie. Akumulator ...