Golf V 1.9 TDI (1k1, BKC) - Dziwny dźwięk spod maski, wycieki oleju.

20 Maj 2022, 20:45

Cześć wszystkim.

Bardzo proszę o pomoc, gdyż mój Golf V w ostatnim czasie zaczął chodzić strasznie źle, mianowicie chodzi o jego pracę. Po odpaleniu samochodu wydobywa się dziwny dźwięk spod maski, mało tego zalewając go olejem 4 litrowym, wystarczy kilka dni i wszystko z niego ucieka (jest pod samochodem)

W linku wysyłam jak brzmi samochód zaraz po odpaleniu, dodam że po odpaleniu nadal traci olej i w bardzo dużych ilościach, leje się z niego.

https://files.fm/f/myycrwj5f
SongMIRED
Nowicjusz

27 Maj 2022, 21:19

Sprawdziłbym czy filtr oleju dobrze dokręcony,może tez cieknąć z uszczelniacza wału,ten dzwięk wydaje mi się,łożysko rolki,paska klinowego,lub alternatora.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Maj 2022, 08:34

Dźwiek niekoniecznie musi być powiazany z uciekajacym olejem. Może przypadek. Jak kolega wyżej pisze, sprawdz filtr oleju i uszczelniacz wału.
LKempinski
Początkujący

Zdjęcia: 2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz Actros 1851 4×2 LS Bluetec 6 generacji
    Na noworoczny test do naszej redakcji trafił ciągnik siodłowy Mercedes-Benz Actros 1851 4×2 LS Bluetec 6 najnowszej generacji w wersji z 510-konnym silnikiem i kabiną GigaSpace. Ciągnik połączyliśmy z chłodnią do przewozu ...
    Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
    Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...