Golf V - część bagażnik

25 Wrz 2019, 15:42

Golf V - część bagażnik Czesc, wiecie jak nazywa sie ta czesc lub podajcie link do aukcji. Mechanik powiedzial, ze to jest odpowiedzialne za nieotwieranie sie bagaznika. Nr KO.962.103
Kazioko
Początkujący

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 09 08 2017
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Golf V
Typ: Hatchback

26 Wrz 2019, 13:39

To jest mikrostyk zamka klapy. Więc Mechanik dobrze powiedział że jest odpowiedzialne za jej otwieranie :)

Coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł]
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Gru 2019, 12:26

a jeszcze taki znajomy mój, który też się zna troche na rzeczy sprawdzał i mówił, że po prostu tył klapy jest źle spasowany i po prostu bagażnik sie nie domyka. sprawdzaliśmy awaryjnie i gdy klapa jest podniesiona to tylne wycieraczki i otwierania, zamykanie działa
Kazioko
Początkujący

03 Gru 2019, 20:13

Może tak być ale klapa zamykała by się z oporem i pewnie by to było widać po zamku że po zamknięciu pręży. Druga rzecz może być problem z wiązką między klapą a nadwoziem i tam warto też zajrzeć i sprawdzić.

Jak weźmiesz kalpę do dołu nie zatrzaskując jej też wszystko działa tak jak w pozycji otwartej?
Cichy77
Forumowicz VIP

05 Gru 2019, 16:01

nic nie dziala ( wypiety jest ten elektro przekaznik) Jeszcze jedna sprawa jest taka, że żarówka w bagaźniku swieciła się ciagle (nawet jak byl "zamknięty") i to samo jest z lampom lewa od bagaźnika( dzisiaj zauważyłem) że ona wgl nie gaśnie
Kazioko
Początkujący

05 Gru 2019, 17:28

Światło świeci bo jest uszkodzony mikro styk który steruje również oświetleniem tylko najczęściej jak jest on uszkodzony to oświetlenie nie świeci.
Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie przewozić psy?
    Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...

06 Gru 2019, 11:10

to w koncu gdzie lezy problem? bo ja juz nie ogarniam kto ma racje
Kazioko
Początkujący

06 Gru 2019, 11:19

Kazioko napisał(a):to w koncu gdzie lezy problem?
Miernik w rękę i trzeba sprawdzać kiedy działa, i jest napięcie czy go nie ma. Na podstawie tego co piszesz można coś podpowiedzieć ale na taką diagnozę trzeba brać poprawkę.
Może być gdzieś jakieś zwarcie skoro świeci cały czas ale to już musisz dojść sprawdzając gdzie jest problem. Samo przyglądanie się nie rozwiąże ci problemu.
Cichy77
Forumowicz VIP