Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Czy ja gdzieś pisałem że ta dziewczyna ma zamiar ścigać się na 1/4 mili? czy jakieś ustawki robić z Hondami, BMW i innymi? Wiesz jak ją to obchodzi że Xsara np będzie mieć 10% lepsze osiągi ze stoperem w ręku? Nie rozumiem tegoPetento napisał(a):Osiągi - Xsara objeżdża golfa bez problemu
A czy ja gdzieś pisałem że to ma być VW? tylko niech ktoś znajdzie auto segmentu C, przynajmniej takie jak Golf z PL salonu, młode, z niskim przebiegiem i w dobrym stanie a nie śmietnik? za mniej niż 10 tys? Nie ma czegoś takiego chyba że Fiat StiloPetento napisał(a):Nie chodzi o to, że masz koniecznie brać tą Xsarę, tym przykładem chciałem Cię tylko uświadomić jak VW, szczególnie te starsze, są w Polsce przeceniane, bo płacimy za markę, którą VW dawno utracił i naprawdę lepiej zorientować się na inne marki, chyba, że mamy okazję kupić tanio VW z pewnego źródła.
oczywiście możesz kupić tego taczkowego VW bez wyposażenia i mocy za 11k, ale będzie to jak pójście z tępym scyzorykiem na dywizję czołgową - można, pytanie tylko kaj w tym działaniu rozum i logika nie wspomnę już o radości sprzedającego, że trafił na jelenia i problemami ze sprzedażą w przyszłości (no chyba, ze dziewczyna planuje jeździć tym autem do końca życia jej lub jego).Eddie napisał(a):Chyba się nie dogadamy, jak uważacie że za 4 tys można kupić BMW 740i w dobrym stanie z Polskiego salonu no to nie ma problemu.
ale Ty nadal nie rozumiesz... Power to nie tylko jazda do odcinki, wyścigi i drifty pod Lidlem, ale również bezpieczeństwo. Nie chodzi o to, że ze jakieś tabelki czy coś, ale silniki o większej pojemności mają lepszą elastyczność. Ach, i nie było tutaj przykładu - wyobraź sobie, że kupujesz drogi zegarek, który wytrzymuje ileś tam PSI ciśnienia podczas nurkowania. Może nie nurkujesz, ale zawsze miło mieć świadomość, że w trakcie wypadu z dziewczyną nad jezioro nic mu się nie stanie jak pójdziesz w nim pływać.Eddie napisał(a):Czy ja gdzieś pisałem że ta dziewczyna ma zamiar ścigać się na 1/4 mili? czy jakieś ustawki robić z Hondami, BMW i innymi? Wiesz jak ją to obchodzi że Xsara np będzie mieć 10% lepsze osiągi ze stoperem w ręku? Nie rozumiem tego
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
do Paulo21 mam pytanie czy to 1,8T tez PL salon? 80 tys REALNEGO przebiegu? i też rocznik 2003? od początku w jednej rodzinie? To są bardzo ważne rzeczy, poza tym po co komu 1,8T? jak ktoś tego nie potrzebuje? za 13 tys pewnie sprzedawane są 2,8 Vr6 i co z tego? ktoś nie potrzebuje takich jednostek i tyle w temacie.
A tak wygląda różnica 1,4 a 1,8T (dla mnie wbrew temu co tutaj wielu mówi nie ma aż tak POTĘŻNEJ różnicy, szczególnie prędkości miejskie- taka natomiast będzie przy zakupie i potem serwisowaniu)