Widzę że temat odżył, szkoda ze połowa wypowiada się nie na temat.
Mocny silnik = bezpieczeństwo? hmm to ciekawe dlaczego na liście Kickstera czy innych blogach nie ma dla 18 latka BMW 318i np. nikt tu nie mówi o M3..od razu.
Dlaczego nie ma np. Astry H 1,8?
Bo jak 18latek ma 80 koni pod maską to i tak jest full.
Ta dziewczyna tak jeździ jak 18latek mimo że ma więcej wiosen.
Poza tym co to znaczy optymalny wybór? To że 1,6 czy 1,8 tyle samo pali w Golfie co 1,4? no ale kiedy ta kobieta wykorzysta moc płynącą w 1,8? w korkach jadąc 50 km/h?
tyle to naładowany ludźmi Maluch wyciągnie.
Czy wy też kupujecie przemysłowy odkurzacz Karcher bo może zajdzie potrzeba kiedyś prania tapicerki albo wielkiego dywanu?
Jak ona pojedzie w trasę to czasem lepiej wyjdzie jej zakup biletu na pociągu lub zabrania się z kimś.
do Paulo21 mam pytanie czy to 1,8T tez PL salon? 80 tys REALNEGO przebiegu? i też rocznik 2003? od początku w jednej rodzinie?
To są bardzo ważne rzeczy, poza tym po co komu 1,8T? jak ktoś tego nie potrzebuje?
za 13 tys pewnie sprzedawane są 2,8 Vr6 i co z tego? ktoś nie potrzebuje takich jednostek i tyle w temacie.
Nic, ja kończę, powiem tyle tyle że nie sztuka jest napisać parę zdań na forum, zawsze warto albo wkleić link albo jak Barol czy Dzida razem z Sankylo podać konkretne przykłady.
Tak na prawdę tylko Barol wypowiedział się w 100% w temacie tzn wypowiedział się na temat tego Golfa w kontekście egzemplarza, a o to mi w 99% chodziło.
Najgorzej jak jest dyskusja z ludźmi którzy są w kwiecie wieku i myślą że silnik 2.0 to jakieś wyróznienie w tłumie.
Jakoś producent 1,2 jak w Polo nie zamontował do Golfa, bo przekalkulował to czy auto pojedzie czy nie.
1,4 w takim aucie to typowo miejski wariant więc wyprzedzanie, nagłe przyspieszanie to raczej opcja dla innych silników i innego zapotrzebowania.
A tak wygląda różnica 1,4 a 1,8T (dla mnie wbrew temu co tutaj wielu mówi nie ma aż tak POTĘŻNEJ różnicy, szczególnie prędkości miejskie- taka natomiast będzie przy zakupie i potem serwisowaniu)
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]