GPS głównie na Polskę?

21 Gru 2009, 17:01

Witam,

Myślę nad MIO Moov 200PL, lub MIO Moov 300
Co sądzicie o nich?
Wiem, że można wgrać do nich Automapę tak?
Bo raczej zmieniałbym na AUTOMAPA.

Szukam GPS w cenie 250-350zł, z możliwością wgrania Automapy (bo nie do każdego można chyba. TomTom Go300 nie chce odtworzyć).

Proszę pomóżcie bo tyle co wiem, to że Automapa jest najlepsza i mam szukać takiego, w którego ją wgram
squesh
Nowicjusz

22 Gru 2009, 15:48

jak masz dobre mapy to nie kupuj drogiego urządzenia mio sa bardzo dobrymi nawigacjami
Toretto

23 Gru 2009, 11:44

To zależy czy chcesz odblokowywać urządzenie czy nie. Jak odblokujesz to praktycznie na każdym zainstalujesz AutoMape. Jak nie chcesz odblokowywać to musisz liczyć się z tym że będzię problem z instalacją ponieważ producenci dbają o to żeby nie instalować na ich urządzeniach innych map tylko pozostać przy tych co są wgrane. Ja mam MaxCom i tam bez odblokowywania można otworzyć AutoMape z karty SD.
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

23 Gru 2009, 21:59

A co sądzicie o mapach mio? MioMap.
Chodzi o mapę polski.

Sprzedawcy zachwalają (wiadomo każdy mówi wszystko aby sprzedać).
Z tego co się dowiedziałem, pokrycie Polski ponad 98%.
Aktualizacje średnio raz na pół roku, co jest dobre (Automapa podobno średnio co miesiąc)
Przez rok od zakupu aktualizacje gratis, a później około 30-40zł, co jest także bardzo tanie no i wszystko legalnie i bez problemu bym miał.

Zastanawiam się nad MIO i pozostanie przy MioMap.
Jeździ ktoś z mapami MIO? A najlepiej jak ktoś testował MioMap oraz Automapę (posiadam 6.0 PL oraz EU) jakie porównanie?
squesh
Nowicjusz

21 Sty 2010, 00:12

Według mnie powinieneś się też zastanowić nad tym modelem http://nawigacje-gps.pl/index.php?p1437 ... -nr360-gps Ogólnie firma jest dość znana i ceniona w tej branży. Automapę wgrasz bez problemu i będzie śmigać. Chyba będziesz zadowolony z takiego rozwiązania. Tym bardziej, że nie wyjdzie drogo.
winnetou
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

22 Sty 2010, 14:41

Moim zdaniem najlepsze do GPSów są aplikacje Automapy. O mio słyszy się dużo niepochlebnych opinii (przynajmniej wśród moich znajomych) więc nie kupowałbym tego. Popatrz sobie na taki model gps'a. Można wgrać do niego automapę i akurat jest mniej więcej w tej cenie, którą podajesz.
lalalila
Nowicjusz

Miejscowość: tu i ówdzie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sportowe Volvo V40 R-Design
    Volvo do swojej oferty wprowadziło sportową wersję, prestiżowego, pięciomiejscowego hatchbacka Volvo V40 R-Design. Auto jest dostępne w salonach z trzema silnikami wysokoprężnymi oraz trzema wersjami benzynowi. Cena modelu ...

22 Sty 2010, 23:17

Wszystkie mapy zawierają błędy!!! Ludzie, jeśli wierzycie że np. AutoMapa jest lepsza od np. MioMap czy mapamap to jesteście w błędzie. Np. w moim mieście najlepsze odwzorowanie ulic ma mapamap, z kolei zapewne w innym będzie to automapa a jeszcze w innym miomap. Jak dla mnie AutoMapa jest zbytnio wybajerowana, przekazuje mnóstwo informacji, które odwracają uwagę od prowadzenia auta, poza tym za dużo opcji.

Używałem testowo kilku różnych map, AutoMapę, Igo8, MioMap, MapaMap, wniosek z tego jest jeden, każda z nich doprowadzi do celu, a jedynym argumentem za wyborem są bajery albo łatwość użytkowania. Ja wybrałem łatwość użytkowania, a nie spędzanie półgodziny na kopaniu w opcjach przed każdym wyjazdem, żeby mnie w pole nie wyprowadziło.

Jeśli chodzi o zakup MIO i ich map, to możesz spokojnie na nich polegać i nie warto instalować AutoMapy, tym bardziej pirackiej. Pojeżdzij sobie z MIO i zobacz jak to działa i czy ci wystarczy, wątpię żebyś był rozczarowany ;)
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk