Grzałka w obiegu parownika

15 Kwi 2012, 13:23

witam mam pytanie odnosnie reduktora Landi Renzo,ponieważ ma zamiar wpiąć sobie grzałeczke w obieg płynu,aby szybciej podgrzewał sie parownik i tym samym przełaczał na gaz, mam pytanie które wejscie najlpeiej byłoby wpiac górne czy dolne, zauwazyłem ze gorne wejscie w ktore wpiety jest wąż szybciej sie nagrzewa, natomias na dolnym zamontowany jest czujnik temperatury, ktore jest zasilanie ktorev powrot czy ma to jakies znazcenie?
cinek150
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1990

15 Kwi 2012, 19:06

musisz podłaczyć w przewód zasilający. Niestety nie wiem czy zasilanie masz podłączone z góry czy z dołu, ale z twojego opisu wynika że górny bo szybciej się grzeje.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa napęd AWD-i w hybrydach Toyoty?
    Elektryczny napędem na cztery koła AWD-i całkowicie różni się od tradycyjnych napędów 4x4 pod względem konstrukcji i zasady działania. Wyjaśniamy, jak AWD-i jest zbudowany, jakie daje korzyści i dlaczego pojawia ...
    Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
    Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...