Gwarancja ubezpieczenie

26 Maj 2020, 12:41

Witam forumowiczów. Na samym początku wspomnę że nie wiem nic o samochodach i wszystkim z nimi związanym więc proszę o wyrozumiałość. Niestety miał miejsce mały incydent w wyniku ktorego lekko zarysował mi się zderzak, stracił trochę lakieru. Samochód jest objęty gwarancją i jest ubezpieczony. Chciałem zapytać jak wygląda procedura w takiej sytuacji, czyli jakie będą tego konsekwencje (jakieś większe składki ubezpieczenia, utrata gwarancji?). Za pomoc z góry dziękuję
mellow24
Obserwowany

26 Maj 2020, 13:36

Jak to małe zarysowanie to najczęściej opłaca się samemu naprawić takie coś bo przy wykorzystaniu AC możesz mieć później większe składki o np. 10% przez dwa, trzy a nawet więcej lat. Wszystko zależy od ubezpieczyciela.

Często też jest tak ze AC nie obejmuje szkód poniżej jakiejś kwoty np. poniżej 500zł nie możesz z niego skorzystać.

Piszesz o utracie gwarancji, samochód jest nowy?

Wrzuć zdjęcie tego zarysowania podpowiemy co najlepiej z nim zrobić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
    Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...