Hak a przegląd auta

10 Wrz 2010, 19:43

Witam.
Posiadam u siebie w aucie hak. Teoretycznie zdejmowany, ale poprzedni właściciel od nowości go nie smarował i jeszcze jest coś urwane. Więc jedyna opcja to definitywne usunięcie haka.
W dowodzie rejestracyjnym mam wpisane, że auto jest z hakiem.
Czy jego usunięcie nie spowoduje przypadkiem jakichś problemów na przeglądzie? Czy diagnosta może się do tego przyczepić?
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

10 Wrz 2010, 19:51

unknownman napisał(a):Czy jego usunięcie nie spowoduje przypadkiem jakichś problemów na przeglądzie? Czy diagnosta może się do tego przyczepić?

Nie ma z tym problemu.Jezeli zdemontujesz hak i pojedziesz na SKP specjalnie ten fakt odnotowac to musisz za to zaplacic.Natomiast jezeli pojedziesz na normalny przegląd tech.to nie musisz dod.płacić/bynajmniej ja tak robię-nie pobieram dod.opłaty/..Na bad.tech.dostaniesz od diagnosty zaświadczenie w którym będzie odnotowane ze dokonałeś demontazu haka.Z tą bumagą do WK a tam Ci wykreślą to z DR/wez z sobą tez ksiązkę pojazd-jezeli masz/.Po tym wszystkim wracasz na SKP i diagnosta wtedy podbije Ci DR.I po ptakach... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Wrz 2010, 20:03

Dzięki.
W takim razie hak sobie zdemontuję jakoś na dniach, a latanie i załatwianie tego czeka mnie dopiero w czerwcu :)
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrobaczka do szyb samochodowych
    Skrobaczka do szyb to narzędzie niezbędne dla każdego kierowcy, który zimą, podczas mrozów parkuje swoje auto na zewnątrz. Przydatna jest także zmiotka, a dla mniej cierpliwych odmrażacz lub mata antyszronowa ...