Cześć,
Jak w temacie szukam hatchbacka, a że parę lat temu świetnie mi doradziliście to liczę, że i teraz się uda.
Przede wszystkim budżet jaki wpisałem jest znakiem zapytania bo nie znam się i nie wiem czy to odpowiednia cena za markę jaką upatrzyłem, liczę że mnie wyprowadzicie z błędu.
Obecne auto: Toyota Corolla E12 2003r 1.4 - niezniszczalna jak na razie ale troszkę już nudna.
Trasa łącznie 20 km dziennie do pracy 50% miasto - 50% autostrada. Wypad na weekend lub jak trzeba(
![Nie :no:]()
) to do teściów, na wakacje wolę jednak samolot
Paliwo: tylko benzyna - nie chcę gazu
Pojemność: myślę, że 1,4 starczy jako, że auto będzie rejestrowane we Wrocławiu i wolałbym nie utonąć przy ubezpieczeniu.
Moc - obecnie jest 97KM, a raczej było - troszkę mało ale ciśnienia nie mam na tym punkcie.
Najistotniejszy punkt: Jak najmniej awaryjna, tak jak moja obecna corolla
Moje typy pod względem wizualnym:
1. Kia Ceed II lub Pro Ceed / Auris II / Focus Mk3 / Volvo V40 II - każdy tak samo mi się podoba
2. Hyundai i30 II / Opel Astra J
Co najważniejsze czy 30-35k jest realną ceną za dobry model z ww. ?
Czego się spodziewać za taką cenę przy ww. tzn. jaki przebieg, rocznik i stan czy wyposażenie tak w przybliżeniu bo na ogłoszeniach różne oferty cenowe się pojawiają ale ja chcę kupić auto sprawne i bezpieczne, a nie odpicowane i błyszczące.
Z góry dziękuję!