Hatchback do 20 tys.

19 Paź 2009, 20:55

Pora na zmianę auta no co większego i przede wszystkim mocniejszego ;)
Zastanawiam się nad paroma modelami i czym więcej oglądam tym większy mętlik :) nie chodzi mi tu o nie wiadomo jakie osiągi ciężko będzie coś znaleźć w tej klasie wolniejszego niż moja panda ;)
daje w kolejności tej co najbardziej mnie interesuje ;)

1- Seat Leon ledwo starczy mi na 1.6 benzynę o dieslu mogę zapomnieć ;) (zadbanym) może orientuje się ktoś jak ta 1.6 chodzi na podtlenku LPG ? i oczywiście wady tego modelu. Słyszałem ze początkowe modele miały problem ze skrzynią ale ile w tym prawdy ?

2- Fiat Stilo mój 2 faworyt. Starczy mi na 1.9 JTD tu jest duży + dla tego modelu i Stilo będzie młodszy od Leona. Ale podobno ma problemy z elektroniką w sumie który samochód w dzisiejszych czasach ich nie ma ? :)

Ibiza trochę mniejsza od kolegów wyżej ale za 20 tys. będę miał wypas autko :)

sam nie wiem może jakieś propozycje mi jeszcze podrzucicie ? :)
Ostatnio edytowany przez ralf1990, 19 Paź 2009, 22:28, edytowano w sumie 1 raz
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

19 Paź 2009, 21:46

Pomiędzy Leonem, a Stilo wybrałbym chyba Stilo. Wygląda nowocześniej niż Seat I, jednak starzej od dwójki, której za 20k nie ma mowy o kupnie :P Dołożyłbym tutaj Golfa IV, Almerę II i może Civica VII się znajdzie :)
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

19 Paź 2009, 22:41

a ja toledo II, mondeo III i focusa.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

19 Paź 2009, 22:51

mondeo też bym zaproponował, ale ma być hatchback więc odpada :P
Helly
Początkujący

20 Paź 2009, 07:55

Jako całe auto to raczej Leon czy Golf będzie trwalszy od Stilo (niekoniecznie mam na myśli silniki).
Największym mankamentem fiatowskiego silnika 1,9 Jtd (oprócz zalet),jest drogie w wymianie a padające między 100 a 200tys.km. koło pasowe wału korbowego.No i były jeszcze problemy z pękającymi sprężynami zawieszenie (Fiat robił kiedyś akcję ich wymian).
Dla mnie wadą Stilo jest jeszcze bardzo mały bagażnik.Chyba że ktoś kupi wersję kombi.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Paź 2009, 08:21

W mondeo też hatchback sedana cięzko znaleźć w sumie,ale jest to dużyyyyy hatchback :)
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris II (P9)?
    Toyota Yaris II została wprowadzona na rynek w 2005 roku (gościła na nim przez kolejne sześć lat do 2011) zastępując model pierwszej generacji który był dobrze przyjęty na rynku. W przypadku silników zmieniło ...

20 Paź 2009, 15:15

No to się nazywa Mondeo hatchback, ale w zasadzie można powiedziec, że to sedan :P
Helly
Początkujący

20 Paź 2009, 15:54

Helly napisał(a):No to się nazywa Mondeo hatchback, ale w zasadzie można powiedziec, że to sedan :P

liftback :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

20 Paź 2009, 18:23

Między Leonem a Stilo jest różnica. Jako auto bardziej miałbym zaufanie do Seata, ale tutaj dochodzi jeszcze silnik i ekonomia. Wolałbym zamiast 1.6 w LPG jednak 1.9 JTD. Dlatego poważnie się zastanów i jeżeli wybierasz Leona to patrz koniecznie na stan techniczny.

Jeżeli znajdziesz ładną Ibizę III w dieslu, to bierz Ibizę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Paź 2009, 19:39

JerzyB333 napisał(a):
Helly napisał(a):No to się nazywa Mondeo hatchback, ale w zasadzie można powiedziec, że to sedan :P

liftback :razz:

ano właśnie ^^
Helly
Początkujący