Hatchback do około 10k

05 Lip 2016, 09:27

Witam. Moja dziewczyna poszukuje samochodu. Prawo jazdy ma od roku jednak mało jeździła (ostatnio co mam okazję daję jej swój samochód żeby się rozjezdziła zanim naprawdę sama wsiądzie w swój samochód). Silnik raczej jakiś mniejszy żeby mniej palił i opłaty nie były za duże. Myślę że najodpowiedniejszy będzie dla niej jakiś hatchback. Czy to będzie benzyna czy diesel to nie ma większego znaczenia. Konkretnych typów co do modelu nie ma. Ostatnio byli w komisie i spodobał się citroen c3 (był za 8900zł ). Z takich udogodnień to przydała by się klimatyzacja. Samochód jak najbardziej może być sprowadzony.

Jesteśmy z wielkopolski okolice Koła, Kłodawy.

Początkowo szukała samochodu do 5k jednak po odwiedzeniu kilku komisów (nie wiem czy chcą auto z komisu ze tak je odwiedzają) stwierdziła że lepiej dołożyć. Te 10 tysięcy z tytułu to taka naprawdę górna granica i lepiej żeby to było mniej.

Z góry dziękuje za pomoc i czekam na warte uwagi oferty z naszej okolicy. :)
MaciMac
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 08 2014
Auto: Volo v40
Silnik: 1.9 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

05 Lip 2016, 11:18

Yaris
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Colt
[link do oferty na Allegro wygasł]

Corolla

Civic

Baleno

Z Wielkopolskiego i są to auta które już w miarę jadą przy małym spalaniu.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

06 Lip 2016, 08:23

A samochody takie jak Megane II, Corsa C, wspomniany już wcześniej Citroen C3 ? Znajdzie się warte uwagi ? Jakie silniki w tych samochodach są dobre, a jakich unikać ?
MaciMac
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 08 2014
Auto: Volo v40
Silnik: 1.9 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak kupić auto - kilka przydatnych wskazówek
    Zakup samochodu to ważna inwestycja, wymagająca namysłu. Przyszli właściciele nowych czterech kółek niejednokrotnie stają w takich momentach przed wielkimi dylematami, które nie sprowadzają się tylko do wyboru ...