Homologacja - zmiana ciężarowego na osobowy. Jak to zrobić?

24 Lut 2021, 19:55

MotoAlbercik napisał(a):i tam wszystko jest napisane.

Prawie wszystko...Motoalbercik przerobiłem osobiście kilkanaście VANÓW z DK (tj, ciężarowych 2-osobowym ) na 5-osobówki.
Teraz będę przerabiał kolejnego .
Więc OK to co na stronie + dodatkowa papierkologia tj. COC od Producenta. Czasami jest płatna
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

30 Wrz 2021, 21:53

andrewb25 napisał(a):Prawie wszystko...Motoalbercik przerobiłem osobiście kilkanaście VANÓW z DK (tj, ciężarowych 2-osobowym ) na 5-osobówki.
Teraz będę przerabiał kolejnego .
Więc OK to co na stronie + dodatkowa papierkologia tj. COC od Producenta. Czasami jest płatna

I jak udało się z rejestracją? przywiozlem teraz z Danii takiego Citroena C3 I niestety jest problem, na razie zarejestrowany na ciezarowy z 2 miejscami ale chce to ogarnąć tylko nie wiem gdzie uderzać, na kazdej stacji co innego mowia...
Oskar981
Obserwowany

11 Lis 2021, 18:36

Oskar981 napisał(a):I jak udało się z rejestracją?

ależ oczywiście, przerobione na normalne 5-osobowe, i zmieniony dowód rejestracyjny, i autko już dawno sprzedane, :D
Z citroenem jest ten problem że musiałem jechać do ASO na weryfikację moich zmian za 250zł brutto , Pan sprawdzał 5 minut i stwierdził że jest wszystko OK, i za to zainkasował 250zł :D ,później homologacja za 950zł brutto, później OSKP 180zł poszerzony przegląd, później WK wymiana dowodu rejestracyjnego za 80zł .
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

29 Lis 2021, 04:23

andrewb25 napisał(a):Z citroenem jest ten problem że musiałem jechać do ASO na weryfikację moich zmian za 250zł brutto , Pan sprawdzał 5 minut i stwierdził że jest wszystko OK, i za to zainkasował 250zł

Jakbyś był tak uprzejmy i dał namiar na to Aso bo widzę że jesteś z małopolski:) W Krakowie się odbiłem od jednego
Oskar981
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
    Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...