Honda20 napisał(a):Z pompol nic ale rozrusznik ruszy
Niekoniecznie. Immo odcina elektronikę. Zawsze blokuje kilka rzeczy. Gdyby blokowało tylko rozrusznik, to bez sensu by to immo było. Wystarczyłoby wtedy osobnym przewodem zasilić rozrusznik i po sprawie. Immo blokuje w pierwszej kolejności pompę paliwa, potem zapłon, potem elektronikę silnika. Może i być, że blokuje rozrusznik, aczkolwiek nie wiem w jaki sposób miało by to być realizowane. Musiałby być przekaźnik, którego cewka zasilana byłaby z BSI lub sterownika silnika. A wtedy zawsze można by to ominąć - przekaźnik można zmostkować, łącząc styki robocze lub podając inne zasilanie na cewkę. Blokada rozrusznika,. a właściwie elektromagnesu zazwyczaj była realizowana w autoalarmach - ukryty włącznik itd.
Honda20 napisał(a):gdzieś na forach czytałem że trzeba jakąś płytke w module wyłamać by immo przestało działać
Taaaa...Wyłamać płytkę...Moja propozycja w tym temacie - masz internet i nie zaczynaj czytać od hasła "jak ominąć immo " tylko poszukaj hasło " jak działa immo". A potem dopiero czytaj fora. Będziesz wiedział, czy ktoś pisząc na danym forum coś się zna, czy pisze głupoty, byle tylko coś napisać.
Zgubiłeś kluczyk, więc nie kombinuj tylko poszukaj w necie np
https://automator.pl/blog/zgubienie-kluczykow-samochodu/No i sobie wybierasz czy ASO czy nieautoryzowany serwis, czy inny fachowiec. I wierz mi, że to najprostsza droga.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...