17 Mar 2019, 08:09
Cześć, obecnie jeżdżę Mazdą 3 BK którą posiadam cztery lata i poza rdzą, nie mam z nia żadnych problem. Auto mocno zaczyna korodować i szukam nowego samochodu. Wybór padł wstępnie nad Accorda VIII bądź Mazdę 6 GH wersje poliftową. Szukam silnika benzynowego, nie będę go gazował. Roczny przebieg około 15-20 tysięcy km, głównie krótki odcinki i raz w tygodniu dłuższą trasa. Jeździł będę głównie sam, bądź z żoną, ewentualnie ona sama. Czy hondy w automacie to dobry wybór? Jest dużo takich aut, ale nie wiem jak w nich spisuje się automat. Budżet około 50 tysięcy na sam zakup samochodach. Obydwa auta mnie się podobają, w maździe razi tylko ten prymitywny ekran, tak poza tym wszystko ok, no i Mazda była by bardziej praktyczna bo kilka razy w roku będę podróżował z psami, a w niej dostępna jest wersja liftback. Patrzyłem też na Volvo S60 jednak ciężko o coś zadbanego w tym budżecie, nie licząc silników 1.6 i 1.8. Zaciekawił mnie też Lexus is 250 i Gs 300 MK3 jednak nie wiem za wiele o tych autach i czy warto się na których z nich decydować, kosztem mazdy albo hondy, wiem że do lexusa serwis jest dużo droższy. Co wybralibyście na moim miejscu?