Honda civic 93r problem z obrotami

03 Mar 2010, 20:16

Witam ja mam taki problemik a mianowicie, po ost zimach przestawiłem w inne miejsce auto by można było nim jeździć na drugi dzień. Przy przestawianiu troszkę silnik się przyżyłowało ponieważ ciężko było wyjechać i temp silnika wzrosła na ok 110 stopni, wiec postanowiłem zgasić silnik i odczekać po upływie 15 min temp spadła na 60 (standardowa temp )po wyjechaniu i odstawieniu auta na miejsce na drugi dzień podczas odpalania standardowo obroty silnika miały ok 2 tys obrotów i po upływie 4 min spadały do 1-0,9 tys lecz w tym dniu to się zmieniło zamiast opaść to obroty się zwiększyły do 3 tys i nie spadają co by mogło być usterka tego ?
Ostatnio edytowany przez kenshi 04 Mar 2010, 18:51, edytowano w sumie 2 razy
kenshi
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów
  • 04 Mar 2010, 00:12

co to za silnik za ma 30 tys obrotów? :lol:

i pewnie z 2300 KM

no i normalna temp. silnia to około 90 stopni

czy to aby na pewno jest samochod? :wink:
    bartek0386h
    Początkujący

Miejscowość: Mazury

04 Mar 2010, 11:34

Możesz to popoprawiać bo nawet motocykle nie kręcą się do 20tyś. Może komputer zgłupiał spróbuj zrestartować i zobaczymy co będzie. Restart robisz przez odpięcie akumulatora i odczekaniu ok 15min po 15 minutach wyłączasz wszystkie odbiorniki prądu (oświetlenie kabiny, radio, nadmuch itd. WSZYSTKIE) podłączasz akumulator i odpalasz samochód nic nie robisz nie gazujesz i czekasz aż włączy się wentylator po wyłączeniu wentylatora gazujesz po całych obrotach i gotowe.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

04 Mar 2010, 18:53

Racja moj blad literowka ;p a co do reseta to byl taki stosowany kilka razy i nic nie pomaga
    kenshi
    Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Zmęczenie, sen - przyczyny wypadków drogowych
      Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...