Honda civic 98. Lekko szarpie i traci moc na gazie

06 Lip 2012, 09:31

Na benzynie chodzi bez zarzutów, niedawno wymieniłem aparat zapłonowy i świece, podczas jazdy na gazie co jakiś czas samochód znacznie traci na mocy i czuć lekkie szarpnięcia po chwili wszystko wraca do normy i za jakiś czas ponownie to samo. Aby rozpędzić samochód muszę wcisnąć pedał gazu w samą podłogę. Dodam że gazowników odwiedziłem już kilku i wydałem sporo kasy na regulacje, wymienili mi listwę zapłonową i parę innych części. Zastanawiam się czy mogą mieć na takie zachowanie samochodu przewody wysokiego napięcia. Dodam jeszcze że problem nasila się przy wysokich lub niskich temperaturach na dworze.
sebo228
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

07 Lip 2012, 21:03

Musisz wiedzieć o swoim samochodzie to,iż w układzie zapłonowym należy czyścić rozdzielacz zapłonu a przede wszystkim dość często należy wymieniać przewody zapłonowe,tego wymaga klasyczny układ zapłonowy zastosowany w tym aucie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak i gdzie kupić części do samochodu?
    Każdy kierowca, niezależnie od tego, jakiego auta jest właścicielem, staje przed koniecznością zakupu nowych części do samochodu. Zazwyczaj jest to wynik normalnej eksploatacji części, a czasem jest to wymuszone przez kolizję ...