Honda civic czy opel vectra ?

03 Lip 2011, 18:22

Witam ,
mam 18 lat prawko od 3 miesięcy narazie jeździłem samochodami rodziców ( tico 0.8 i scenic 2.0 w benzynie ) . Chciałbym zakupić autko budżet mój to 8500 zł zastanawiam się nad hondą civic 1.4 90 km benzyna a oplem vectrą 1.6 101 km . Który z tych samochodów będzie lepszym rozwiązaniem na codzienne dojazdy do szkoły 30 km w 1 str. jak chodzi o spalanie paliwa . Na stronce Autocentrum widziałem że ekonomiczniej wychodzi honda civic. Dodam że mam bardzo ciężką nogę więc honda tak spalała by na pewno nie mało . Z tego co się orientuje to do hondy części są droższe ale nie jest awaryjna a jak to jest z oplem ?
BicTric
Nowicjusz

03 Lip 2011, 18:39

Ja jeżdżę czasem oplem astrą I .Vectra także jeździłem i jak dla mnie jest trochę za słaba.Piszesz że masz ciężką nogę więc ja polecam Hondę Civic i lekki tuning do niej :D Wg. mnie tak będzie dla cb najlepiej a w szczególności polecam Hondę V-TEC.Naprawdę ogromne wrażenia
blaszok
Nowicjusz

03 Lip 2011, 21:31

Poszukaj Civica Vteca z silnikiem 1.5 114KM.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Lip 2011, 21:36

ok dzięki za odpowiedzi :)
BicTric
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje LPG i ich generacje
    Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...