Honda Civic-nie odpala:(

17 Gru 2009, 21:37

Witam, problem dotyczy Hondy Civic VI r.2000 silnik 1.4.

Pewnego sympatycznego wieczoru padł akumulator, udało mi się go podładować na tyle żeby wróić do domu, gdzie ponownie odmówił posłuszeństwa, postanowiłem wymienic go samemu, niestety po załączeniu nowego akumulatora, nie załącza się dosłownie nic oprócz świateł awaryjnych, możliwe jest że wszystko zblokował alarm, niestety nie mogę tego sprawdzić gdyż oba kluczyki od alarmu nie okazały się zbyt trwałe, więc póki co jestem w kropce i nie wiem co robić, i czy wogóle dobrze miejsca problemu, nie uśmiecha mi się holowanie na warsztat zwłaszcza przed świętami, więc z będe wdzięczny za każdą cenną wskazówkę.

Z góry dzieki za pomoc.

Pozdrawiam wszystkich
jamas
Nowicjusz

• 17 Gru 2009, 22:08

Na początek proponuję sprawdzić klemy czy nie są luźne i czy nie są zaśniedziałe później odpiąć akumulator odczekać chwile i podłączyć znowu i sprawdzić czy działa jak nie to sprawdzić wszystkie bezpieczniki te w kabinie i te pod maską.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Verso-S (2005–2017)
      To kolejny minivan Toyoty w segmencie B. Powstał w 2005 roku jako następca Toyoty Yaris Verso i był produkowany do roku 2017. W Europie występował pod nazwą Verso-S, a na innych rynkach jako Toyota Ractis. Auto doczekało ...
      Toyota Celica Supra
      Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...