Opel Vectra B

07 Gru 2009, 14:40

Witam. Mam Opla Vectre B 1.6 16v 101 KM 2000r. w gazie sekwencja. Autko nie chce samo zatrybić, dopiero po kilku chwilach kręcenia i wciśnięciu pedału gazu odpala po czym wpada na obroty po między 900 - 1000 obr. Chodzi nie stabilnie, słychać buczenie. Gdy przełączę na gaz obroty spadają do 350-400 obr. Po czym lampki przygasają jakby miał zaraz przestać chodzić. Nie wiem w czym problem jest, jedni mówią że coś z zaworem EGR, jedni że coś z przepustnicą. :idea:
Proszę o pomoc.

[ Dodano: Pon Gru 07, 2009 22:44 ]
wymieniłem cewkę zapłonową lecz to nic nie dało.
Black_klon
Nowicjusz

Miejscowość: Rypin
  • 09 Gru 2009, 19:39

Jedz i wepnij się w komputer,bo nic samemu nie zdziałasz...Po prosty przyczyn może byc wiele...
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

17 Gru 2009, 22:55

bylem... wyskakiwało dużo błędów i sami nie wiedzą co może być przyczyną. Mowią coś o gaźniku :/ ale teraz zaczął normalnie chodzić. i zaczął gaz nawalać, nie chciał sie załączyć... i znów pod kompa i ustawił.. niby coś na jedną z komór nie przekazywał. niby jest teraz dobrze, ale ten gość od gazu mówił że nie dobrze że samo sie naprawiło :/
    Black_klon
    Nowicjusz

Miejscowość: Rypin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 2.5 Hybrid i-AWD - test spalania
      Zaprezentowana w 1994 roku, pierwsza generacja RAV4 dała początek segmentowi SUV-ów. Obecnie w sprzedaży jest najnowsza, piąta generacja, oferująca rekordową przestrzeń dla pasażerów oraz aż 580 l dla ich bagażu. ...