Honda Civic Type-R EP3 jako drugi samochód czy FN3 jako jedyny?

15 Kwi 2020, 13:36

Halo halo witam serdecznie, przychodzę do was z pytaniem, bym prosił też o uzasadnienie swojej odpowiedzi, sprawa wygląda tak, odkąd sprzedałem swojego civica 7 1.7 dieselka mam chęć wrócić do hondy ale w innej postaci, a mianowicie w odmianie type r, i tu już się zaczyna robić się kłopot, mam ciężka decyzję, aktualnie posiadam Saaba 95 2008r, i pierwszym pomysłem było kupić sobie ep3 typer jako drugi samochód ale był też pomysł kupić fn3 typer jako jedyny samochód, no i pytanie do was lepiej kupić typer ep3 jako drugie auto w domu czy fn3 typer jako jeden samochód proszę o odpowiedzi, pozdrawiam.
Pitbull963
Nowicjusz

15 Kwi 2020, 13:41

A to my mamy wiedzieć do czego Ci auto potrzebne i czy type r się do tego nada?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

15 Kwi 2020, 13:47

Po prostu ma być wozi d..a, do pracy nie jeżdżę samochodem a rowerem raz na rok trafia się trasa 1200km, samochód do przemieszczania, tylko mi chodzi o to czy lepszy pomysłem jest mieć jedno auto wygodne w trasy a drugie do jeżdżenia od święta wiadomo czy jedno auto nowsze a do wszystkiego, od zawsze podoba mi się typer i chce jakiegoś kupić a nie wiem które rozwiązanie lepsze
Pitbull963
Nowicjusz

15 Kwi 2020, 13:52

Wg mnie bezsensu cofać się do auta starszego i to jeszcze niższej klasy w ogóle jak rzadko jeździsz to po co Tobie dwa auta?
Już chyba lepiej połączyć to wszystko i może iść w jakąś Hondę Accord 2,4?
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

15 Kwi 2020, 15:46

Jednak typer to typer, zawsze chciałem mieć ala sportowe autko
Pitbull963
Nowicjusz

15 Kwi 2020, 15:56

Pitbull963 napisał(a):Jednak typer to typer, zawsze chciałem mieć ala sportowe autko

Ep3 jedzie lepiej niż większość hh dzisiejszych czasów. Saab przy nim jest delikatnie mówiąc kupą.
Do tego jak złapałbyś zajawkę wykorzystać możliwości ep3ki na winklach to jest naprawdę kozak. Do tego masz możliwość pogmerania przy kompie co naprawdę może dac fajny efekt.

Podsumowując spróbuj tego auta bo już takich samochodów nie ma. Nie stracisz na nim bo ceny albo stoją w miejscu albo delikatnie rosną.

p.s.

Ostatnio ustawiałem się z ep3 100-200 robiła 14,5 :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Kangoo Z.E. - elektryczny samochód użytkowy
    Zaprezentowane po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Hanowerze w 2010 roku, a następnie w wersji Maxi na Salonie w Genewie w 2011 roku Renault Kangoo Z.E. Trafiło do sieci sprzedaży w Polsce we wrześniu 2012 roku. Model ...

15 Kwi 2020, 22:40

Podobanie sie to jedno a odczucia z jazdy to drugie, przejedz sie i wtedy sytuacja powinna sie wyklarowac, czy jest sens posiadania 2 aut? na to pytanie tez musisz sobie odpowiedziec sam.
Jeśli masz w planach jezdzic na jakies TD, zrobic jakies modyfikacje to jak najbardziej EP3 ma sens jako drugie auto, natomiast posiadanie FN2 jako glowne auto to co kto woli, to auto chociaz pancerne to jest juz przestarzale na tle konkurencji.

dlaczego pytalem o TD, bo w takich warunkach masz szanse wykorzystac potencjal prowadzenia EP3, natomiast jesli masz zamiar od czasu do czasu szybciej ruszyc ze swiatel to niestety mozesz sie mocno rozczarowac, bo ze swiatel pogoni Cie byle 1.5 Turbo
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI

15 Kwi 2020, 23:10

Nie chce przerabiać na rajdowe, chce ja zrobić na przylowiowa "laleczkę" chce ja zrobić żeby cieszyła oko i ucho, i z tym jest problem bo bardziej się nastawiam na jako drugie auto, bo tak średnio widzę wyjazd nią do niemiec, na takie trasy wolę jednak coś pokroju Saaba, a wracając do hondy, myślałem nad kupnem epki i jak bym kupił ja to bym raczej z nią nie rozstawał, wręcz przeciwnie, bym ją trzymał, aż by ukończyła wiek i można by było zarejestrować ja jaka zabytkowe auto, i tak wiem, że to kupa czasu jeszcze do tego, ale mam przed oczami typrka na żółtych blaszkach :)
Pitbull963
Nowicjusz

16 Kwi 2020, 08:26

Musisz sobie odpowiedzieć czego oczekujesz od auta. Mialem styczność z jednym i drugim. 8gen jezdze na codzien tylko w wersji 1.8.

I właśnie w zależności od oczekiwań wybrałbym jedno lub drugie :D

EP3 daje lepsze odczucia z jazdy. Jest lżejsze i precyzyjniejsze ale ma juz swoje lata i ruda jest z nią za pan brat :D

FN2 wygodniejsze i mlodsze ale juz nie daje takiej frajdy. Takie bardziej cywilizowane.
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

25 Kwi 2020, 11:06

Ep3 szgledem fn3 lepiej wykonane, o niebo lepsza buda i lepsze właściwości jazdy
martinn22
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 20 06 2016
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Honda Civic EP2,Mazda3 III
Silnik: 1,6 110km, 2,0 120km
Rok produkcji: 2002