Honda Civic V lub VI Gen, zza granicy do 10tyś...

27 Gru 2007, 16:45

Witam, jestem nowym użytkownikiem tego Forum, wiec psize z pewną prosba.

Otóż zamierzam sobie w styczniu Kupic nowy samochodzik, (Przesiadam się z Cinquecento :) )

Myslę między Hondą Civic Hatchback V-Tec 1.5 a GOLF III min. 1.6

bardzo prosze o jakies porady, które autko lepsze, do ktorego tańsze cześci, i takie wasze sprawdzone informacje. Moze inne silniki itp..., które lepiej się tuninguje itp..

Co najwazniejsze to Autko najczęściej do jeżdzenia do pracki po mieście (które mniej pali gaz/benzyna) i jakiś raz w roku Wypad Nad może co mnie wyniesie około 600 kilometrów.

Poki co interesują mnie tylko te 2 autka. bardziej jestem zakochany w Hondzie :) golf to takak jakby moja alternatywa jesli nie sprowadze fajnej Hondy z nimiec...

z góry dziękuje za pomoc i komentarze.

pozdrawiam.
Warson
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

09 Lis 2010, 17:16

Bez zastanowienia Honda, spali Ci ze 2 litry średnio mniej (1.5 vtec-e 6 gen), dynamika bez porównania, awaryjność bardzo niska, sprawdzić tylko czy oleju nie łyka, Weż golfa "Trójke" :grin: jeśli jesteś ze wsi, chodzisz w dresach i lubisz disco polo
shrekinho90
Nowicjusz

Miejscowość: POZNAŃ

09 Lis 2010, 17:24

shrekinho90 napisał(a):Weż golfa "Trójke" :grin: jeśli jesteś ze wsi, chodzisz w dresach i lubisz disco polo

A Civic to biznesmeni jeżdżą w garniturach :roll:
Bardzo płytkie myślenie...
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

10 Lis 2010, 19:17

Ha ha dobre...... Nie no honda poprostu lepsze auto ubiór tu nie ma nic do tego :razz: z honda 1.5 może konkurować dopiero golf 2.0 8v pod względem osiągów ale bije golfa bezawaryjnością
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd