Honda Civic VI

07 Lis 2010, 00:18

Witam. Od dawna noszę się z zakupem pierwszego auta i głównie celuję w Hondę Civic.
Dziś przeglądając allegro natrafiłem na tą oto ofertę.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie wiem - czy to typowa ściema czy typy faktycznie likwidują komis?
Osobiście miałem zamiar przeznaczyć na zakup auta ok. 7500 zł, więc może zaryzykować i ew. resztę (tj. 2-3k) przeznaczyć na remont?
Nie wiem, co o tym myśleć, dlatego zwracam się do Was z prośbą o opinię.
Pzdr.
Michu1990
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

07 Lis 2010, 08:34

Taa tylko że oni ten komis likwidują już od dłuższego czasu i jak widać nic im nie schodzi,podobnie ten Civic stoi już u nich troche czasu,wiem bo ten komis był nie raz przerabiany na tym forum więc szczerze to ja bym sobie odpuścil tego Civica bo może nie skończyć sie na wsadzeniu do niego tych 3tys.zł tylko może to być skarbonka bez dna.A no i ten Civic nie ma wspomagania więc to będzie czołg podczas jazdy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Lis 2010, 13:42

Ech, może masz rację.
A co sądzisz o tej oto ofercie?

[link do oferty na Allegro wygasł]

Honda Civic to to nie jest, ale jakby tylni spoiler zdemontować, to samochód prezentowałby się naprawdę okazale.
Koleś twierdzi, że ma dużo części, świeżą instalację (z sierpnia 2011 r.) i cena jaka go interesuje to 7500 zł.

prosiłbym o opinię czy samochód jest wart swojej ceny, jak wygląda sprawa z silnikiem 2.0 w astrach, gen. czy warto?
Pzdr.
Michu1990
Nowicjusz

07 Lis 2010, 16:50

Świeża instalcja może oznaczać że coś jest z nią nie tak, i koleś chce się pozbyć auta, poza tym ten dach :neutral:
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

07 Lis 2010, 16:56

Tak jak mój poprzednik napisał,nikt nie sprzedaje aut z prawie nową instalacją lpg a jeśli już to coś jest do dupy.. no i te prawie 4500wyświetleń,oj niewiem czy on taki dobry jest..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

07 Lis 2010, 17:09

Tak przyglądam się tej bertonce... od Żywca 40 km... hm tan nie było powodzi ? ?:P:P:P
valdziu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość:
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: 30... testowanych :)
Silnik: 0.9-6.3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi "królem wyścigów długodystansowych"
    Audi zorganizowało spotkanie pięciu zespołów mających na swoim koncie zwycięstwa w wyścigach na długich dystansach. Po raz pierwszy, podczas sesji fotograficznej spotkały się zespoły, które w sezonie 2012, od ...

07 Lis 2010, 17:35

Owszem była.
Barol
Awatar użytkownika

08 Lis 2010, 23:23

A wracając do civica. Myślałem jescze o wersji 1.5 i (114KM). Podobno bardzo ekonomiczny silnik (6-8 l w mieście). Co sądzicie o nim? Warto? Bo tutaj lpg nie potrzebne by było.
Np ta oto oferta (choć tu gaz akurat jest) - co prawda 105 KM, ale to chyba 1.5 i Vtec
[link do oferty na Allegro wygasł]
Michu1990
Nowicjusz