Honda Civic VIII czy Renault Megane 3

09 Maj 2021, 05:19

Jak w tytulę.Co sądzicie o tych samochodach? Interesuje mnie zarówno wersja 5 jak i 3d w obu MODELACH(HATCHBACK). Który będzie lepszy,fajniejszy? Jak wgl.ma się taka honda do renault,czy ustępuje pod każdym względem? Zdaje sobie sprawę,że ta generacja hondy(konstrukcja) jest przestarzała względem renault,ale czy aż tak mocno odbiega od renault? Ktoś coś?Osobiście skłaniałbym się ,w przypadku obu modeli w wersję 3d.Tylo z tego co zobaczyłem w ogłoszeniach,bardzo mało jest egzemplarzy hondy w tej wersji dlaczego? Druga sprawa co wy byście wybrali i dlaczego? czy raczej jeśli chodzi o te modele to bez porównania? BO przypadkiem takiej hondzie nie będzie bliżej do czasów Megane 2 generacji,niżeli 3.
coupe34
Początkujący

09 Maj 2021, 15:24

Podbijam
coupe34
Początkujący

10 Maj 2021, 14:44

Wersja Hondy VIII to tzw. UFO.
coupe34 napisał(a):Osobiście skłaniałbym się ,w przypadku obu modeli w wersję 3d.Tylo z tego co zobaczyłem w ogłoszeniach,bardzo mało jest egzemplarzy hondy w tej wersji dlaczego
Dlatego że honda w tej wersji występowała tylko w dwóch wersjach Type-S i Type-R. O ile ta pierwsza ma silnik 1.8 140KM taki sam jak w wersji 5d to ta druga ma już najmocniejszy 200KM plus inne dodatki.
Minusem Type-S jest mały skręt za to duży plus za dobrane odpowiednio zawieszenie które podczas jazdy na trasie moim zdaniem spisuje się bardzo dobrze. Auto jedzie jak przyklejone.

Ja bym wybrał Civica bo podoba mi się charakterystyka tego silnika i działanie VTECa, dodatkowo prowadzenie dla mnie na plus w stosunku do Megane.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35