REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Zgadza się ale mi też jakoś jej wygląd nie leży mam wrażenie jak by ktoś na nią stanął i jak tak lekko rozpłaszczyłarq88 napisał(a):Patrzyłem też na Toyotę Camry, ale pomimo wielu przychylnych opinii na jej temat nie mogę przekonać się do jej wyglądu (zwłaszcza do tylnej części). No po prostu mi nie leży, ale to kwestia gustu.
W Lexusie NX jest on naprawdę mały i nie wysoki. Tam stawiasz zgrzewkę picia i ona prawie dotyka roletyarq88 napisał(a):Dodam, że wózka wozić już nie muszę, wiec nie zależy mi na wielkim bagażniku.
Invi napisał(a):Żeby hybryda spaliła mało na trasie to naprawdę trzeba się wlec,
No nie do końca tak jest jechałem ostatnio Aurisem Hybrid w kombi koła 225/45R17 jak wiadomo jest tam skrzynia e-CVT która jest zupełnie innej konstrukcji (przekładnia planetarna) niż CVT w silniku benzynowym w pozostałych Toyotach (tu mamy stożki z łańcuchem). Powiem szczerze że parę razy przecierałem oczy i sprawdzałem czy wszystko jest ok bo na ekspresówce jadąc średnio 120-130km/h (prędkość licznikowa) wyszło mi po prawie 200km spalanie 5,4 l/100km. Jazda w nocy brak wiatru, sucho, klima włączona na auto i tempomat zapięty. Było dosyć luźno więc praktycznie jak zapiąłem tempomat to całą trasę tak jechałem.Invi napisał(a):Żeby hybryda spaliła mało na trasie to naprawdę trzeba się wlec, no ale taka już cecha skrzyni cvt
Oglądałem ostatnio filmik jak koleś jechał chyba Lexusem ES czyli następcą GS w wersji 300h drogami krajowymi z terenami zabudowanymi i prędkością do 90km/h. Jaki było spalanie? Nie przekroczył 5,5 litra na 100km. Nie mogę namierzyć tego filmiku ale jak znajdę to wkleję do niego link.arq88 napisał(a):Także porównywałem spalanie na spritmonitorze i nie wyglądało to tragicznie. Autostradami jeżdżę sporadycznie, głównie drogi krajowe, więc prędkości rzędu 140 km/h zdarzają się naprawdę bardzo rzadko.
arq88 napisał(a):Także porównywałem spalanie na spritmonitorze i nie wyglądało to tragicznie.
Rokiko napisał(a):Generalnie jak samochodem jeździ się często i nie ma długich przestojów powyżej dwóch tygodni to hybryda powinna się sprawdzić.
W sumie to też tak uważam. Ja bym tylko zadbał o to że jak auto ma dłużej stać to żeby bateria była podładowana na jakieś 70%. Zresztą dla żadnego samochodu dłuższe postoje nie są wskazaneszybki napisał(a):Z tymi przestojami to też mit który cały czas ewoluował. Kiedyś było 3mce teraz tydzień za chwile będzie 1godzina
Hybryda w wersji plug-in tak ale nie zwykła w której bateria wystarcza na jazdę w trybie elektrycznym na jakieś 2 km i to przy prędkości około 50-60km.adamm84 napisał(a):Główna różnica jest taka że RAV4 to 4gen hybryd, do chyba 130km/h jedzie na baterii.
Myślę, że tu z RAV4 powinieneś być zadowolony. Każdy samochód ma jakieś minusy i trzeba się z nimi liczyć.adamm84 napisał(a):Ma być:
-większy (ale nie 5m)
-większy prześwit
-4x4
-automat
-dawać taki sam święty spokój jak Honda