Honda Civic - żarówki pozycyjne

12 Gru 2016, 20:48

Witam. Na wstępie zaznaczę, że jestem totalnym laikiem w kwestiach technicznych samochodu. Otóż w mojej Hondzie Civic (Sedan, 2000 r) prawdopodobnie przepaliła się prawa żarówka od przednich świateł pozycyjnych (po ich włączeniu po prostu prawe pozycyjne nie świeci się, mijana i drogowe normalnie działają). Czy może mi ktoś podać jaki typ żarówki mam kupić? (najlepiej link), z tego co znalazłem w necie to ma być to typ W5W? Pozdrawiam!
robert93
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 09 11 2016
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Honda Civic
Silnik: 1.4 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

13 Gru 2016, 10:26

robert93 napisał(a):z tego co znalazłem w necie to ma być to typ W5W
Dokładnie takie potrzebujesz do swoich przednich świateł pozycyjnych (najlepiej wymieniać obie nie będzie wtedy różnicy wświeceniu między jedną a drugą).
Tu masz link do Philips White Vision W5W [link do oferty na Allegro wygasł] i np. Osram Cool Blue Intense [link do oferty na Allegro wygasł]. Pierwsze tańse i te bym wybrał jedne i drugie świecą ładnie na biało.

Tu masz zestawienie wszystkich żarówek w swoim samochodzie (Honda Civic 1996 - 2000) :)
- Światła pozycyjne przód: W5W
- Światła pozycyjne tył: P21/5W
- Świtała krótkie: H4
- Światła drogowe: H4
- Kierunkowskazy przednie: P21W
- Kierunkowskazy tylne: PY21W
- Kierunkowskazy boczne: W5W
- Światła cofania: P21W
- Światła stopu: P21/5W
- Światła przeciwmgielne przednie: H3
- Światła przeciwmgielne tylne: P21W
- Oświetlenie tablicy rejestracyjnej: C5W
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Gru 2016, 16:54

Jedna i druga marka sprawdzona, choć Osram chyba ciut lepiej wypadał w testach Auto Światu ostatnich, poszukaj sobie.
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86
    Długo oczekiwany sportowy samochód Toyoty znalazł się w salonach sprzedaży w 2012 roku, wraz z bliźniaczym modelem Subaru BRZ. Oba samochody współpracujących ze sobą japońskich producentów zajęły drugie ...