ze szpilki na wysokości ok. 10cm poniżej pokrywy zaworów cieknie w małych ilościach olej. Czy ta szpilka przechodzi na wylot i wystarczy uszczelnić/zakleić ową szpilkę, czy może nie powinna ona mieć styczności z żadnym kanałem olejowym i wyciek w tym miejscu jest nienaturalny, np. pęknięta głowica? Dodam, że około 5 miesięcy temu miałem robiony generalny remont silnika (zatarty wał).
Tak, wyżej jest sucho. Pytanie czy ta śruba jest na przestrzał i może olej tamtędy wyciekać. Bo jeżeli nie jest to zapewne pęknięcie głowicy. Stąd też moje pytanie, czy ktoś może widział taki silnik lub schemat można gdzieś znaleźć
Wykręć ją i sprawdż,jeśli jest na przestrzał po prostu użyj czerwonego silikonu wysokotemperarowego,posmaruj cały gwint ,tak czy siak mozesz to zrobić ,nic poza wyciekiem się nie dzieje.
Nie holuj bez sensu.... Kiedy warto wezwać pomoc drogową? Kiedy znajomy (albo nieznajomy) prosi o zaholowanie go do warsztatu, nie zawsze wiadomo jak się zabrać do roboty. Bierzemy kawał liny, zaczepiamy o coś i… nasza pomoc zamienia się w "niedźwiedzią przysługę" jeżeli ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.