Honda lub inne cudo do 7tyś. zł

30 Lip 2011, 19:49

Mi osobiście bardziej podoba się V, od VI i za tą samą kasę można kupić coś lepiej utrzymanego.
Jeśli auto ma być na +/- 2 lata to musiałbyś kupić od razu model zagazowany.
Na ten czas nie potrzebujesz auta w nie wiadomo jakim stanie, coś zadbanego za 5k w HB z małym silnikiem kupisz.

Celiny gazować po prostu nie wypada. Może bebechy nie sportowe, ale auto ma swój wygląd i pochodzenie. To tak jakby gazować Eclipsa, albo Camaro... są tacy śmiałkowie, ale wychodzę z założenia że jak już ktoś porywa się na sportowy wóz, to też musi mieć na jego utrzymanie. :P
"Kup mocne sportowe auto, załóż gaz"
"Nawet dobre zapalniczki są na benzynę"
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

30 Lip 2011, 20:32

Ale dokładnie nie wiesz jak Celice znoszą gaz??
Wiem ze od razu z gazem muszę kupić, dlatego tylko takich szukam ;D
Dzisiaj jeśli będę miał czas to czegoś poszukam i wkleję tu linki do sprawdzenia.
kinn
Nowicjusz

Miejscowość: wieluń

30 Lip 2011, 20:41

Znieść znoszą, znam takie co jeżdżą na gazie, ale jak dla mnie to taka trochę profanacja. :P
Na pewno łatwiej będzie kupić Civca. Wystrzegaj się przede wszystkim modeli po "tjuningu".
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Sie 2011, 14:47

Na razie wrzucam tylko jedno ogłoszenie ponieważ mam tylko 15km do tej miejscowości. Będę musiał pogadać z mechanikiem i wybrać się tam z nim. Tylko szkoda ze "gole" jest. Zawsze to lepiej mieć el. lusterka i szyby.
[link do oferty na Allegro wygasł]
edit.
Znalazłem chwile wolnego czasu wiec poszukałem trochę. 4 z nich są z okolic Wrocławia, ponieważ wybieram się tam nie długo do rodziny, wiec mógłbym obejrzeć. A do tego z brzezin mam około 100km. Któreś z tych aut wygląda jakoś w miarę na zdjęciach??
Jakoś same tanie są kolo tego Wrocławia.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kinn
Nowicjusz

01 Sie 2011, 17:20

Pierwsza oferta chyba najbardziej rzetelna, ale po zdjęciach i opisie nie da się wszystkiego powiedzieć. Ważne że gość szczerze pisze co było wymieniane, co nie tak, bo auta w idealnym stanie z którym nic nie było robione nie kupisz.

"Tjuningowane" egzemplarze o takich mocach z gazem - odpuść sobie.
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Sie 2011, 20:41

Czyli które byś z miejsc odrzucił??
Jak znajdę trochę czasu i autko będzie jeszcze na sprzedaż to wybiorę się z mechanikiem na ogledziny. A i to zdanie jest najlepsze z tej oferty.
"co ważne nadkola i progi blacha nierdzewna jak to w chondach mósiałem zrobic" ;)
kinn
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo S90 - pierwsza publiczna prezentacja
    Pierwsza publiczna premiera najnowszego Volvo S90 odbędzie się podczas targów motoryzacyjnych NAIAS w Detroit. Stany Zjednoczone są dla szwedzkiej marki bardzo ważnym rynkiem zbytu, a miejsce premiery luksusowego sedana jasno ...

01 Sie 2011, 21:24

Cofam to o rzetelności. Nie wiem, może to ze mną jest coś nie tak, ale nie kupiłbym auta od osoby która robi tragikomiczne byki na każdym kroku w ogłoszeniu, albo pisze tylko z capsem. :lol:

Hondy civic trapi rdza i czegoś w 100% idealnego możesz nie kupić, zresztą lepiej mieć coś z kilkoma ogniskami rdzy i dobrym silnikiem, niż padakę z nowym lakierem. Nie szukaj też aukcji "igła wszystko jest ok". W tak starym aucie, to nie możliwe. Lepiej szukać takich w stylu "przy tylu i tylu wymieniałem to i to". Tutaj mamy szansę na choć minimalną rzetelność. No i proponuje zawęzić typ do konkretnego nadwozia i silnika, w każdej opcji da się trafić coś dobrego, a będzie mniej do sprawdzania.
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Sie 2011, 09:43

Jednak jeśli będzie jeszcze do sprzedania tamta "chonda" ;) to i tak się przejadę bo to tylko 15km a może akurat jest coś na rzeczy.
Wiem, żeby takich aut nie kupować. Już się sporo naczytałem osób które pojechały na ogledziny bezwypadkowego auta, a tam szpachla na większości autka.
Co da zawężenia kręgu. On jest już wystarczająca mały: silnik 1.3-1.6 i LPG. Jest już mało ofert z tego przedziału dlatego nie będę wybierał konkretnego typu nadwozia.
Znalazłem jeszcze tylko 2 sztuki takie w miarę. Jeśli posiadają rachunki na te wszystkie naprawy to może być coś na rzeczy.
kinn
Nowicjusz

09 Sie 2011, 10:02

Niestety nie bylem na ogladaniu żadnego z tych aut ponieważ żniwa były i nie moglem się nigdzie z domu ruszyć. Oferty już nie aktualne. Wiec poszukałem czegoś nowego.
Ta z Lublina jakoś do mnie przemawia. A co powiecie na ta z Kłomnic??
kinn
Nowicjusz

10 Sie 2011, 03:18

Egzemplarze z tymi naklejkami [genialnie to współgra z instalacją LPG...] i przede wszystkim - z tą czerwoną kierownicą - odpadają. Przerost formy nad treścią. Właściciel miał aspiracje, to tutaj wada.

Egzemplarze czerwone wyglądają ok. W szczególności ten:
Gość rzetelnie pisze że auto nie igła, tylko i to i to było wymieniane. Takie podejście mi się podoba.
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Sie 2011, 08:00

No niewiem,coś za bardzo go zachwala.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sie 2011, 08:39

A teraz pytanie do kogoś kto zna się na mechanice. Czy to nie dziwne ze w ostatnim czasie bylo wymieniane: -przeguby -wahacze -poduszki silnika -układ wydechowy -hamulce -hamulec ręczny -świece zapłonowe -akumulator -alternator -paski -regulacja gazu -wymiana wszystkich płynów -światła tylne -chłodnica -termostat?? Tutaj kilka dodatkowych zdjec tej Hani.
http://www.speedyshare.com/files/29813205/HONDA.rar

W sobotę powinienem mieć czas to będę sie starał wybrać do tego Lublina. A po drodze znalazłem jeszcze dość ładnie wyglądający egzemplarz
kinn
Nowicjusz

11 Sie 2011, 14:00

Jedż ją oglądać bo Civic V w takim stanie to już rzadkość.Przebieg może być nawet autentyczny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012