Honda lub inne cudo do 7tyś. zł

30 Lip 2011, 19:49

Mi osobiście bardziej podoba się V, od VI i za tą samą kasę można kupić coś lepiej utrzymanego.
Jeśli auto ma być na +/- 2 lata to musiałbyś kupić od razu model zagazowany.
Na ten czas nie potrzebujesz auta w nie wiadomo jakim stanie, coś zadbanego za 5k w HB z małym silnikiem kupisz.

Celiny gazować po prostu nie wypada. Może bebechy nie sportowe, ale auto ma swój wygląd i pochodzenie. To tak jakby gazować Eclipsa, albo Camaro... są tacy śmiałkowie, ale wychodzę z założenia że jak już ktoś porywa się na sportowy wóz, to też musi mieć na jego utrzymanie. :P
"Kup mocne sportowe auto, załóż gaz"
"Nawet dobre zapalniczki są na benzynę"
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

30 Lip 2011, 20:32

Ale dokładnie nie wiesz jak Celice znoszą gaz??
Wiem ze od razu z gazem muszę kupić, dlatego tylko takich szukam ;D
Dzisiaj jeśli będę miał czas to czegoś poszukam i wkleję tu linki do sprawdzenia.
kinn
Nowicjusz

Miejscowość: wieluń

30 Lip 2011, 20:41

Znieść znoszą, znam takie co jeżdżą na gazie, ale jak dla mnie to taka trochę profanacja. :P
Na pewno łatwiej będzie kupić Civca. Wystrzegaj się przede wszystkim modeli po "tjuningu".
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Sie 2011, 14:47

Na razie wrzucam tylko jedno ogłoszenie ponieważ mam tylko 15km do tej miejscowości. Będę musiał pogadać z mechanikiem i wybrać się tam z nim. Tylko szkoda ze "gole" jest. Zawsze to lepiej mieć el. lusterka i szyby.
[link do oferty na Allegro wygasł]
edit.
Znalazłem chwile wolnego czasu wiec poszukałem trochę. 4 z nich są z okolic Wrocławia, ponieważ wybieram się tam nie długo do rodziny, wiec mógłbym obejrzeć. A do tego z brzezin mam około 100km. Któreś z tych aut wygląda jakoś w miarę na zdjęciach??
Jakoś same tanie są kolo tego Wrocławia.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kinn
Nowicjusz

01 Sie 2011, 17:20

Pierwsza oferta chyba najbardziej rzetelna, ale po zdjęciach i opisie nie da się wszystkiego powiedzieć. Ważne że gość szczerze pisze co było wymieniane, co nie tak, bo auta w idealnym stanie z którym nic nie było robione nie kupisz.

"Tjuningowane" egzemplarze o takich mocach z gazem - odpuść sobie.
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Sie 2011, 20:41

Czyli które byś z miejsc odrzucił??
Jak znajdę trochę czasu i autko będzie jeszcze na sprzedaż to wybiorę się z mechanikiem na ogledziny. A i to zdanie jest najlepsze z tej oferty.
"co ważne nadkola i progi blacha nierdzewna jak to w chondach mósiałem zrobic" ;)
kinn
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wodorowy samochód Lexusa przyłapany na testach?
    Wodorowa Toyota Mirai może mieć wkrótce bardziej luksusowego kuzyna. Spotterzy przyłapali na amerykańskich ulicach nietypowego sedana Lexusa w kamuflażu, napędzanego najpewniej wodorowymi ogniwami paliwowymi. Auto ...

01 Sie 2011, 21:24

Cofam to o rzetelności. Nie wiem, może to ze mną jest coś nie tak, ale nie kupiłbym auta od osoby która robi tragikomiczne byki na każdym kroku w ogłoszeniu, albo pisze tylko z capsem. :lol:

Hondy civic trapi rdza i czegoś w 100% idealnego możesz nie kupić, zresztą lepiej mieć coś z kilkoma ogniskami rdzy i dobrym silnikiem, niż padakę z nowym lakierem. Nie szukaj też aukcji "igła wszystko jest ok". W tak starym aucie, to nie możliwe. Lepiej szukać takich w stylu "przy tylu i tylu wymieniałem to i to". Tutaj mamy szansę na choć minimalną rzetelność. No i proponuje zawęzić typ do konkretnego nadwozia i silnika, w każdej opcji da się trafić coś dobrego, a będzie mniej do sprawdzania.
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Sie 2011, 09:43

Jednak jeśli będzie jeszcze do sprzedania tamta "chonda" ;) to i tak się przejadę bo to tylko 15km a może akurat jest coś na rzeczy.
Wiem, żeby takich aut nie kupować. Już się sporo naczytałem osób które pojechały na ogledziny bezwypadkowego auta, a tam szpachla na większości autka.
Co da zawężenia kręgu. On jest już wystarczająca mały: silnik 1.3-1.6 i LPG. Jest już mało ofert z tego przedziału dlatego nie będę wybierał konkretnego typu nadwozia.
Znalazłem jeszcze tylko 2 sztuki takie w miarę. Jeśli posiadają rachunki na te wszystkie naprawy to może być coś na rzeczy.
kinn
Nowicjusz

09 Sie 2011, 10:02

Niestety nie bylem na ogladaniu żadnego z tych aut ponieważ żniwa były i nie moglem się nigdzie z domu ruszyć. Oferty już nie aktualne. Wiec poszukałem czegoś nowego.
Ta z Lublina jakoś do mnie przemawia. A co powiecie na ta z Kłomnic??
kinn
Nowicjusz

10 Sie 2011, 03:18

Egzemplarze z tymi naklejkami [genialnie to współgra z instalacją LPG...] i przede wszystkim - z tą czerwoną kierownicą - odpadają. Przerost formy nad treścią. Właściciel miał aspiracje, to tutaj wada.

Egzemplarze czerwone wyglądają ok. W szczególności ten:
Gość rzetelnie pisze że auto nie igła, tylko i to i to było wymieniane. Takie podejście mi się podoba.
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Sie 2011, 08:00

No niewiem,coś za bardzo go zachwala.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sie 2011, 08:39

A teraz pytanie do kogoś kto zna się na mechanice. Czy to nie dziwne ze w ostatnim czasie bylo wymieniane: -przeguby -wahacze -poduszki silnika -układ wydechowy -hamulce -hamulec ręczny -świece zapłonowe -akumulator -alternator -paski -regulacja gazu -wymiana wszystkich płynów -światła tylne -chłodnica -termostat?? Tutaj kilka dodatkowych zdjec tej Hani.
http://www.speedyshare.com/files/29813205/HONDA.rar

W sobotę powinienem mieć czas to będę sie starał wybrać do tego Lublina. A po drodze znalazłem jeszcze dość ładnie wyglądający egzemplarz
kinn
Nowicjusz

11 Sie 2011, 14:00

Jedż ją oglądać bo Civic V w takim stanie to już rzadkość.Przebieg może być nawet autentyczny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012