Jak chcesz iść w golfa to lepiej dorzuć trochę kasy i szukaj wersji "R", ona będzie mieć napęd 4x4, nawet jeśli to udawane to zawsze jakieś, a pozostałe auta to FWD..Dodatkowo Golf 6 GTI to jest dla mnie polift golfa V niemal to samo..
I owszem silniki średnie, skrzynie potrafią płatać figle, ale jechałem mk7 R i powiem tyle, to jest miazga..Najlepiej umów się na jazdę i przejedź się Golfem R, Megane RS itd..porównasz..i będziesz wiedział o czym mówie..
Osobiście może bym jeszcze szukał zadbanego mk5 R32, dobrze trzyma cenę i to brzmienie...
A jeśli nie to prawde mówiąc nie wiem czy bym nie wolał iść w kierunku np BMW E46 M3?
Co prawda szukasz 2008 w górę ale wg mnie to bezsens, w M3 będziesz miał frajdę nawet jak to będzie auto z 2003 roku, myślę że coś dasz radę znaleźć..
Ewentualnie Focus ST, ale to tak ostatecznie..
to tyle ode mnie, natomiast mam pytanie, masz prawko od 2 lat i na pewno nie dłużej jeździsz 1,8T A3 i już Ci się znudził?
Weź pod uwagę to że z Cupry 1,8T Leona zrobisz 270 koni z palcem w nocniku, (nawet 1,8T w A3 idzie ostro ponad 200 koni) a nowoczesny wygląd aut to nie wszystko, masz sporą gotówkę warto się zastanowić.