REKLAMA
e0hater napisał(a):Wiem, że do Lexusa rx500h wrzucili teraz bodajże DCT
Już na forach USA są pierwsze ślady problemów. Zobaczymy co będzie dalej.
Oby nie poszli w ślady konkurencji.
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
e0hater napisał(a):Ale ja nigdzie nie stwierdziłem, że tak nie jest.
Takie rzeczy się już da wychwycić na jeździe próbnej więc tylko ćwierćinteligent kupuje to auto by potem na to narzekać : >
Co do Civica to chyba nim nie jeździłeś bo też wyje Tam jest hybryda szeregowa z ecvt . Corolla 2.0 196 km jeździ lepiej od Civica co mnie personalnie zasmuciło bo liczyłem mocno na to auto.
galakty napisał(a):Civic nie jechałem, tylko opinie słyszałem. Może przesadziłem z brakiem wycia - tam przy pedale w podłodze masz 7.3s więc nie trzeba tak deptać żeby mieć osiągi Corolli 1.8 = jest ciszej.
Chociaż racja, porównać raczej powinienem do nowego zestawu, a tam już jest dużo lepiej pod tym kątem.
galakty napisał(a):Bo wszędzie polecają Toyoty nie mówiąc o wadach i kupują... Nawet tu na forum szybki powie że nie wyje i jest dynamiczna, słuchają i potem cierpią.
e0hater napisał(a):Po za tym uwielbiam to klasyfikowanie aut na podstawie czasu do setki. Codziennie spod świateł ścigasz się z ludźmi ?
galakty napisał(a):Nie ale wmawianie że Corolla 1.8 jest dynamiczna to jakieś kuriozum. Tak do 50 km/h bo nie zmieniasz biegów i masz silniczek elektryczny. Trzeba to zaznaczyć.
e0hater napisał(a):Kuriozum to jest kupowanie hybrydy na trasy więc nie dziwie się, że nikt nie sprawdza elastyczności powyżej setki.
galakty napisał(a):
No niekoniecznie, bo krajowe i eski to całkiem spoko, ale jak ktoś chce jechać szybko autostradą to strzał w kolano. Kolega ma Mazdę 6, jego żona hybrydę i jak on wsiada w trasę to tam poniżej 11 litrów spalanie nie schodzi
Hm... to nie jest samochód w teren a jedynie na zjazd na szutrowe drogi, a to duża różnica Co do Vitary kiedyś też była bardziej "terenowa" niż jest terazMaciejajak75 napisał(a):polecam Scross – świetnie się sprawdza w mieście i w terenie
dominiss1990 napisał(a):co sądzicie o hybrydzie w Renault - E-Tech full hybrid 145? Macie jakieś doświadczenia?
dominiss1990 napisał(a):Masz jakieś konkretne informacje do przekazania? Pytam ogólnie o ten silnik. Sama firma jako producent samochodów jest raczej jak wiele innych.
dominiss1990 napisał(a):Kolego, fakt że silnik jest dość nową produkcją bo od 2022 roku.
dominiss1990 napisał(a):Nie wiem czy wiesz ale są ludzie na tym świecie którzy robią więcej niż 10kkm rocznie, i w dwa lata mogą mieć nastukane sporo sporo więcej.