Hyundai accent rok 2005 i młodsze

02 Lip 2017, 12:37

Witam serdecznie z narzeczoną szukamy czegoś nowszego niż moje wysłużone Baleno, nie boję się kupować aut rzadziej spotykanych na Polskich drogach. Od zawsze jestem specyficznym w odrębnie mechaniki, wolę kupić coś brzydszego, dziwnego niż popularnego. Nienawidze niemieckich aut, francuskich i włoskich się boję, bo padnie jakaś pierdoła i auto mówi weto, nie jadę dalej. Budżet mamy skromny bo ok. 12 tysięcy. Od zawsze lubię koreańska i japońską motoryzacje. Nawet narzeczona ma teraz tosie corrole ee11 i jest zachwycona w porównaniu z corsa c swojej mamy na którą się upierała W oko wpadł mi właśnie Hyundai accent, bo patrząc bo egzemplarzach za 12 tys idzie dorwać coś w miarę młodego. Patrzyłem na części to poza zawieszeniem są bardzo przyzwoite kwotowo. W internecie jest natomiast mało opinii, jak są to bardzo pozytywne... Nie ma wzmianek na temat rudej. Czy jest duża? Czy warto przeprowadzić operacje jaką robiłem za każdym razem po zakupie azjaty, czyli inwestycja 300-400 zł w konserwacje i ewentualnie nadkola ? Z reguły potem zapomniałem co to jest rdza u japonca. Nie jestem piratem drogowym ale tira muszę wyprzedzić, to właśnie mają Azjaci, mają obroty. 95% to jazda po Wrocławiu, także 1.5 diesel odpada. Zależy nam na sedanie, bo jesteśmy młodzi i jakieś dziecko czy coś może wpaść znalazłem takiego jednego [link do oferty na Olx wygasł] jakieś sugestie, może szukać czegoś innego? Z wyposażenia to bym potrzebował klimę, i 90 km
kozasss
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: tico
Silnik: 800 42 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

02 Lip 2017, 18:25

Ten co wstawiles to strasznie oklepany przód i tył już był składany poniżej Ci wrzucam dwie napewno lepsze oferty
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
No i jeszcze znalazłem coś ciekawego w twojej okolicy lecz wrzucam ja tylko z ciekawości opinii innych. Ogólnie też coś tam było dłubane w blacharce i teraz jest do poprawek widać. Co sądzicie???
[link do oferty na Allegro wygasł]
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Lip 2017, 19:36

Kao napisał(a):poniżej Ci wrzucam dwie napewno lepsze oferty
o ile co do Lancera nie wypada się nie zgodzić, tak te dwie Kie to już dość dyskusyjna sprawa - pierwsza też miała coś z przodem i ktoś nie do końca się postarał przy jej złożeniu, a druga od krętaczy z AAA, także też raczej bym sobie odpuścił
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Lip 2017, 20:22

mike napisał(a):a druga od krętaczy z AAA, także też raczej bym sobie odpuścił
no szczerze mówiąc nie znam opinii o tej firmie (nie zagłębiem się) ale auto same w sobie wygląda ok, moim okiem nie ma za bardzo się do czego przyczepić, może przebieg trochę za niski :P
Edit: nie zobaczyłem że klimy nie ma sory.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Lip 2017, 20:44

Lancer z Gubina = ładne tylko na zdjęciach,odpuścił bym.
Obejrzeć można ale nie napalaj się,że wrócisz nim
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

02 Lip 2017, 20:56

Kieł napisał(a):Lancer z Gubina
z Wrocławia :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luxury Sedans, Midsized - Audi A6
    Czasopismo "Consumer Reports" ogłosiło Audi A6 najlepszym samochodem w kategorii luksusowych sedanów średniej wielkości - "Luxury Sedans, Midsized". Redakcja magazynu oceniała właściwości jezdne, jakość wnętrza, zużycie ...

02 Lip 2017, 22:01

A jakieś ogólne opinie o accent-cie ewentualnie kio Rio z tych lat
kozasss
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: tico
Silnik: 800 42 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

02 Lip 2017, 22:45

Mike - " Dane firmy" pokazują co innego oraz kilka ogłoszeń tego sprzedawcy jest z Gubina :D
Tu i tu zdjęcia są podkoloryzowane
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam