Hyundai atos a problem ze wstecznym

21 Lis 2013, 19:43

dzisiaj wpadł mi w ręce hyundai atos 1.0 benzyna 99 r autko w sumie fajne trochę się czuje z początku brak wspomagania po przesiadce z lepszych samochodów ale idzie się przyzwyczaić . jazda próbna z godzinę wszystko fajnie brak oznak rdzy technicznie też ok OC badanie techniczne .Ale jest jeden mankament .Problem z wbijaniem wstecznego tzn aktualny właściciel robi taki trik że wbija jedynkę lekko poszcza auto sprzęgłem potem ostrzej wbija wsteczny wtedy idzie .w kulturalny normalny sposób jest problem . podejrzewam że zębatki coś zajechane .
ale teraz pyt do was spotkał się ktoś z was z podobny problemem w autach ? zastanawiam się czy brać czy nie to auto ?
myślę sobie wsteczny mało używany ale oby nie pociągnęło to za sobą dużych wydatków z wymianą np skrzyni biegów

będę wdzięczny za wasz opinie
Thomas124
Nowicjusz

Auto: nie mam

26 Lis 2013, 18:53

Trzeba zadać sobie pytanie czy to skrzynia biegów czy może sprzęgło. Jeśli nie masz wątpliwości co do sprzęgła to daj sobie spokój z atosikiem. Skrzynie nie są drogie ale po co sie ładować w niepotrzebne problemy. Za przełożenie skrzyni biore 800 zł, o ile elementy na skrzyni pasują, i nie trzeba ich przekładać.
BJCB
Nowicjusz

Auto: Zipp Vapor
Silnik: 125cm3 5km
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...