Hyundai Genesis Coupe - Jaka jest awaryjność i eksploatacja?

15 Maj 2018, 13:32

Zastanawiam się nad zakupem samochodu do 40tys. , który będzie miał troszkę mocy, napęd na tył i będzie w miarę komfortowy w środku. Moją uwagę przyciągnął (poza Lexusem IS250) Hyundai Genesis Coupe 2.0T, przedliftowy. Niestety nie mogę znaleźć w sieci żadnych sensownych informacji na temat tego wozu. Moje pytanie brzmi: czy przy tym budżecie jest sens brać pod uwagę tego Hyundaia? Jak jest z awaryjnością i kosztami eksploatacji tego wozu?
Jeszcze jedno:
Jest jeszcze coś poza Hyundaiem Genesis Coupe i Lexusem IS250 na co powinienem spojrzeć? Zależy mi na napędzie na tył (ew. 4x4), żeby nie chlał przesadnie dużo paliwa (duże spalanie jestem w stanie zdzierżyć, w granicach rozsądku) i był stosunkowo bezproblemowy jeśli chodzi o naprawy (średnio będę mógł sobie pozwolić na to, żeby stał przez długi czas w warsztacie). Rozpatruję samochody raczej po 2002, 2003 roku. Jeśli duża moc, to automat byłby mile widziany
Jahaś
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 04 2017
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford Focus Mk2
Silnik: 1.6 100KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

22 Wrz 2018, 07:26

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na ten temat?
Mam dokładnie tą samą sytuację :mrgreen:
I przez to, że tak ciężko zaczerpnąć jakichkolwiek opinii na temat Hyundai Genesis Coupe, ciągle odkładam zakup samochodu. :lol:

Oprócz Hyundai Genesis Coupe i Lexus IS250 rozważam jeszcze:
- Audi TT 8J, 3.2
- BMW e92 325i (słyszałem dużo pozytywnych opinii nt. tego silnika)
- BMW e82
niewiemeh
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych
    Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...