Hyundai IX35 2011 brak możliwości zmiany temperatury kierowcy

20 Lip 2020, 16:19

Witam przytrafił mi się taki problem dzień wczesniej wszystko hulało mi z ogrzewaniem a nastepnego dnia od strony kierowcy grzeje mi całą para Ogrzewanie od strony pasażera jest ok reaguje na zmiane. Czy ktoś może znać przyczynę ,domyślam się tylko że może to byc coś zwiazane z klapą ale nie wiem nawet gdzie szukac tego silniczka od strony kierwocy.
dziekuje za jakieś sugestie
darek1975
Obserwowany

20 Lip 2020, 16:36

Prawdopodobnie wina silniczka lub zaciętej klapy jeżeli z jednej strony jest dobrze z drugiej grzeje na maksa to pewnie tak będzie. Na forum był już taki temat i zobacz sobie tam nawet było opisane jak zrobić test klimatronika co prawda w innym Hyundaiu ale możesz spróbować i u siebie czy zadziała. Tu link ogrzewanie-w-aucie-hyundai-i30-dmucha-tylko-zimnym-powietrzem-vt118598.htm

Próbowałeś włączać i wyłączać całkowicie klimatronik?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Lip 2020, 16:41

Oczywiście ze wyłączyłem climatronika i nic nie dało.
Mi wlasnie chodzi jak sie dostac do tego silniczka bo też przypuszczam ze to ta klapa prawdopodobnie sie zawiesiła
darek1975
Obserwowany

21 Lip 2020, 11:56

Zaglądałeś pod deskę najczęściej klapa jest zaraz przy samej nagrzewnicy ale czasem tam się ciężko dostać. Nie wiem dokładnie jak jest w IX35.

Tu masz zdjęcie silniczka klapy które powinno pomóc Ci zlokalizować go.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Mar 2021, 12:51

Witam
Czy wiecie jak dostać się do tego silniczka, bo mam ten sam problem?
Henutek68
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy egzemplarz Toyoty Supry trafi na aukcję
    Nowa Toyota Supra 2020 w wersji produkcyjnej zostanie pokazana światu po raz pierwszy 14 stycznia 2019 roku na targach motoryzacyjnych w Detroit. Pięć dni później zakończy się aukcja pierwszego na amerykańskim rynku ...