Zgięty przewód klimy

02 Kwi 2021, 00:08

Cześć,

Nie znalazłem podobnego tematu. Ostatnio przy zmianie rolek przy pasku osprzętu mechanik stwierdził, że mam zgięty aluminiowy przewód od klimy, o ile dobrze zrozumiałem. Klimatyzacja działa dobrze, powiedział, że najwyżej wentylator będzie częściej chodził. Naprawiać to czy olać sprawę? Jeśli tak to można jakoś regenerować takie rzeczy lub wyciąć i wstawić coś?
Gość114260

02 Kwi 2021, 06:49

Jeżeli wszystko działa poprawie to ja bym nic nie dotykał a wentylator z rurka nie ma nic wspólnego więc gada głupoty
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Kwi 2021, 08:45

Jeżeli jest zgięty delikatnie i wszystko masz szczelne klima działa prawidłowo to tak jak napisał poprzednik nie ma czym się martwić. Najważniejsze tu jest aby taki przewód nie był załamany lub ściśnięty co mocno by ograniczało jego drożność.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Kwi 2021, 11:16

Niedawno byłem na pełnym serwisie klimy oraz sama w sobie działa bez problemu. Można zamknąć. :)
Gość114260

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Niespodziewany pieszy na drodze
    Piesi, rowerzyści i motocykliści są ofiarami ponad połowy śmiertelnych wypadków drogowych w Polsce. Z tych grup piesi stanowią aż 35% zabitych, co jest bardzo niepokojące w kontekście średniej w krajach Unii Europejskiej, ...