REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
lena31 napisał(a):Witaj,mi nie gasnie co pare km,u mnie nie ma reguly,ostatnio zgasl mi raz a dzis np wcale,a zdazylo sie tak ze na odcinku 3 km zgasl kilka razy.Skoro kolega wymienil caly uklad paliwowy i dalej gasnie widocznie problem tkwi gdzies indziej ,ja osobiscie juz nie mam sily do tego samochodu
radekz napisał(a):Ale gdzie mamy poszukać i co poczytać aby rozwiązać ten problem. Masz jakieś pomysły ? Domyślasz się co może być powodem, to proszę podziel się swoją opinią.
radekz napisał(a):Witam,
U mnie są dokładnie takie same objawy gaśnie co 5-10 km i nie mam mocy a posiadam Santa Fe 2004 CRDI 2.0 125 KM. Wymieniany był olej, komplet filtrów (paliwa, oleju, powietrza) regulator ciśnienia paliwa firmy Bosch o numerze 0281002445 (koszt 700 zł). Oczyszczony bak, wyczyszczone przewody, wtryski i nic ciągle to samo. Mechanik, który naprawia obecnie ten samochód twierdzi, że teraz należy zregenerować albo wymienić pompę wtryskową Common Rail (koszt: regeneracja:800-1000 zł nowa 2500-3000 zł). Rozmawiałem ze znajomym i w Santa Fe miał dokładnie takie same objawy. Wymienił wszystko to co ja plus wtryski na nowe, koszt około 4000-5000 zł i nic po kilku dniach samochód znowu mu gasł i nie miał mocy. Obawiam się, że wymiana całego układu paliwowego tu nic nie pomoże. To jest podobnież nagminny przypadek przy przebiegu 150-200 tysięcy. Proszę o pomoc, ponieważ z tego co dowiedziałem to po zainwestowaniu w naprawę 10.000 zł w auto wartę 20.000 zł mogą pojawić się te same objawy i naprawa nie przyniesie żadnego rezultatu. Jestem załamany, co robić?!