Hyundai Tucson 2.0 - spryskiwacz nie podaje płynu

05 Paź 2013, 12:08

Słuchajcie czy ktoś może wie gdzie w podłodze znajdują się zaślepione otwory do założenia uchwytów od rur progowych w tucsonie
martin1232
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 08 1987
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Tucson
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

05 Paź 2013, 20:37

martin1232 napisał(a):Słuchajcie czy ktoś może wie gdzie w podłodze znajdują się zaślepione otwory do założenia uchwytów od rur progowych w tucsonie
Ja nie wiem. Pytaj tych co zajmują się wytworzeniem/produkcją takich zabawek. Znajdziesz ich np. na alledrogo. Zresztą nie wiem czy Będziesz sam tworzyć coś takiego czy zakupisz gotowca. Jak to pierwsze to znaczy że jesteś kumaty , wejdziesz pod auto , oglądniesz i będziesz wiedzieć. Jak to drugie to powinieneś dostać instrukcję montażu.
Co do spryskiwaczy :
MotoAlbercik napisał(a):Tylko nie wiem czy tam sterowanie jest plusem czy masą. Podejrzewam, że plusem
Ja podejrzewam że jest tam tak że zmiana kierunku obrotów silniczka ( prawo/ lewo) decyduje czy pryska na przód czy na tył.
martin1232 napisał(a):Tak więc nawiązując do pompki spryskiwacz wymieniłem dwa zamienniki i po podłaczeniu kostki działało tylko na jedną stronę
Siłą rzeczy jak działało na jedną stronę to pewnikiem było słychać pracującą pompkę. A na drugą stronę słyszałeś coś ? Jak nie to problem jest w elektryce.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

03 Gru 2013, 11:33

Proszę o radę tym razem sprawa dotyczy CB radia w moim aucie,a mianowicie posiadam auto
Hyundai Tucson 2.0 disel i zamontowałem radio Cb President Teddy + antena Syrrio ML145 na magnesie i na samym włącząnym zapłonie jest odbiór czysty ale jak już uruchomię są zakłucenia z silnika np jak dodam gazu słychać w głośniku radia.Proszę o radę jak ten problem można usunąć.Radio jest podłączone na stałe pod zapalniczkę.
martin1232
Nowicjusz

01 Lut 2014, 12:19

Mam ogromną prosbę dostałem rury boczne do swojego autka ale nie posiadam uchwytów i tutaj zwracam się z prośbą czy ktoś mógłby podrzucić zdjęcia poglądowe uchwytów i wymiary orz sposób mocowania z góry dziękuję i pozdrawiam
martin1232
Nowicjusz