REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie jest nigdzie podłączony? Wrzuć jakieś zdjęcia żebyśmy mogli zobaczyć to ułatwi znacznie pomoc.Qbawiktorek napisał(a):Pytanie mam takie co to jest za wężyk idący od skrzyni biegów?? Czy to jest zwykle odpowietrzenie czy jakieś podciśnienie?? I gdzie to ma być podłączone??
Jaki olejem zalałeś skrzynię może jest za gęsty lub wcześniej już coś było z nią kombinowane.Qbawiktorek napisał(a):Chodzi o Daihatsu feroze,auto stało kilka lat, problem polega na tym że skrzynia stawia opór np. jak puszczę sprzęgło to wyraźnie zwalnia silnik i na luzie ciągnie do przodu
A nie jest on nigdzie podpięty? Masz puste złącze pod taki wężyk idący w stronę kolektora ssącego?Qbawiktorek napisał(a):Czy tenwężyk od skrzyni mogę podpiąć pod kolektor ssący?
A bez reduktora jest ok jak cofasz? Reduktor zmienia ci przełożenie wstecznego.Qbawiktorek napisał(a):ustaliłem tak że tylko jak mam włączony reduktor i gdy cofam do tyłu i wcisne sprzęgło to koła stają smykiem,odrazu się zatrzymuje
No niestety dłuższe postoje są gorsze niż użytkowanie auta na co dzień.Qbawiktorek napisał(a):skrzynia była jakaś mocno zastana, świeży olej i trochę ruchu zrobiło swoje
Być może tak jest ale dobrze by było jak by ci to potwierdził ktoś kto ma auto z reduktorem.Qbawiktorek napisał(a):A co do tego cofania na reduktorze może tak ma być