INSTALACJA LANDI w Astrze I

03 Lut 2009, 23:54

Witam, dzis przeczytałem artykuł w gazecie o koniecznie trzeba wymieniac filtr gazu co 10-20 tys kilometrów oraz o spuszczaniu jakiegos syfu z reduktora..
Moja astra przejechala juz 50000 na gazie, byla u gazownikow, tych samych co zakladali gaz na regulacjach ale nigdy nie zmieniali filtru gazu ani nie puszczali syfu z reduktora....
jak ja mam to zrobic?? jak mam sie dowiedziec jaki typ filtra gazu kupic zeby samodzielnie go zmienic, gdzie on sie znajduje i jak spuscic syf z reduktora
i najwazniejsze pytanie gdzie szukac zaworu butli - moja jest w kole i nie wiem gdzie on jest ukryty
mam instalacje landi 2 generacji (przynajmniej tak mi powiedzieli ) a gtu zdjecie ze spisem specyfikacji

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

jeszcze przeglade zaraz forum czy gdzies nie pisze co i jak ale wybaczcie ze wczesniej pisze niz sprawdzam bo m i sie strasznie cisnienie podnioslo :evil:
misiekkk
Nowicjusz

04 Lut 2009, 00:09

Kolego nie bierz się za to sam. Masz dwie opcje: albo poprosić ,,gazowników,, aby te czynności wykonali jeśli sami o tym nie umieją zadecydować, albo zmień warsztat w którym serwisujesz instalację.
Apro po filtr gazu w instalacji Landi zmienia się co 30 tyś km.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Targi TTM 2019
    Dla każdego mechanika i właściciela warsztatu targi branżowe to dobra okazja do obejrzenia najnowszych produktów i urządzeń do codziennej pracy. W jednym miejscu można zobaczyć, dotknąć, porozmawiać z producentem, ...