Vectra C - przerzuca na benzynę w czasie jazdy.

21 Sty 2009, 22:36

witam mam problem z gazem w vektrze 2004rok 1.8 gts przełacza mi sie na benzyne przy zmianie biegów i jak koła zaboksują filterki są nowe wtryski przeczysczone rzadnycz błędów na komputerze instalacja coltek niemam już nerwów auto jeżdzi jak chce i na czym ma ochote tragedia!!!!!!!!!!
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW

22 Sty 2009, 18:09

Problem może leżeć w komputerku LPG - to on decyduje przy jakich obrotach przełączyć z Pb na LPG.I być może coś ma namieszane i robi teraz co chce.Proponuję pojechać do gazownika,który zajmuje sie tym typem instalacji(musi mieć program diagnostyczny do tej instalacji).Jak będzie miał,to może dla próby podmienić i komputerk i sterownik.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Lut 2009, 19:05

Znajomy mój miał podobny problem,chciało się facetowi po prostu wyć!Podczas jazdy na nierównościach przerzucał na benzynę kiedy chciał,czasami nic sie nie działo ,na postoju zawsze było wszystko OK,podczas przygazowywania nie brakowalo cisnienia gazu w układzie ,nikt nie był w stanie zdiagnozowac usterki.Ja na LPG przejechałem ok.200kkm,mam jakie takie doswiadczenie praktyczne.Powodem była poluzowana śróbeczka mocująca kabelek masowy elektrozaworu przy filtrze gazu.Myśle,ze rady Pana Moderatora są zawsze najbardziej pomocne i trafne ale mozna sprawdzic czy i w tym wypadku nic takiego się nie dzieje.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Lut 2009, 19:29

dzięki za rade ae zlokalizowałem już usterke posciągałem wszystkie kosci i przeczysciłem je kturas była zasniedziąła.
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW

03 Lut 2009, 20:11

Cieszę się ogromnie,że tutaj przyczyna tez okazała sie bzdura!!!:)))Pozdrawiam!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)