Jak oszukać układ ABS???

03 Maj 2017, 17:49

Mam problem z IVECO Daily z 2010 roku (wywrotka) historia taka że auto miało zmieniany kpl most i co się okazało że są 2 rodzaje czujników ABS no ale nic złożyliśmy wszystko do kupy ABS podpięty lecz okazało się też że jest różnica w tarczach i na tych wychodzi że koła szybciej się kręcą czyli jest mniej ząbków (albo więcej :sly: ) mniejsza o to. Klient został poinformowany lecz stwierdził że ABS nie jest mu potrzebny ( nie pytajcie dlaczego). Starych tarcz nie założymy z tego względu że już cienizna a gość też nowych nie będzie kupował a poza tym aby odkręcić tarcze potrzebny jest specjalny klucz którego nie posiadamy ani my ani nasi znajomi z zaprzyjaźnionych warsztatów. Decyzja zapadła żeby jakoś spróbować oszukać system aby kontrolka się że świeciła i na wyświetlaczu nie wyświetlało awarii. Może ktoś zna jakiś cwany sposób na to żeby to "oszukać"?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Maj 2017, 22:04

Wydaje mi się, że tak się nie da. Z tego co kojarzę, to cała elektronika ABS-u jest przy pompie. Myślę, że aby nic się nie wyświetlało, to trzeba by wymienić pompę ABS na zwykłą. O ile do tego auta i modelu jest takowa dostępna.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Maj 2017, 22:20

Bo bardzo głębokim grzebaniu w necie stwierdzam że się nie da nic oszukać. Klient jednak zmienia tarcze i zobaczymy czy będzie wszystko dobrze
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...