REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):pozwolę się nie zgodzić. Korzystając z porównywarki ubezpieczeń, wpisuje się dane osobowe, dane pojazdu itd. Na koniec pokazują się ceny. Wybiera się ubezpieczalnię, która zaproponowała najniższą cenę. Porównywarka przekierowuje na stronę ubezpieczyciela i tam trzeba powpisywać zazwyczaj resztę danych. Niektóre ubezpieczalnie z automatu korzystają z info w UFG. I jeżeli podczas kalkulacji podałeś, że w ciągu ubezpieczeń nie było żadnej szkody, a UFG podało, że jednak była, to wówczas składka może się zwiększyć. Ale jesteś o tym od razu poinformowany. I nie ma sytuacji, że wybierzesz ubezpieczenie w kwocie np. 800 zł, a zapłacić musisz 1000. Jak masz ofertę na 800 zł, to tyle robisz przelew. Po kilku minutach na maila przychodzi ci potwierdzenie + umowa do wydrukowania.
Ja właśnie kilka dni temu korzystałem z Rankomatu i mFind. Powiem tak - rankomat miał wyższe ceny niż mfind. Auto ubezpieczyłem przez internet nie wykonując nawet jednego telefonu.
FUITP napisał(a): Ludzie piszą że musieli płacić więcej niż umówiona kwota.
MotoAlbercik napisał(a):Jeżeli podczas kalkulacji podasz dane niezgodne ze stanem faktycznym, to potem składka ci wzrośnie - tak jak wspominałem ze szkodami.
FUITP napisał(a): Czyli jak wprowadzę poprawnie dane to wszystko powinno być ok?
FUITP napisał(a):A jest opcja np że zadzwonię do tego konkretnego ubezpieczyciela przez zakupem i da mi 100% potwierdzenia że będzie taka kwota jak pokazuje porównywarka? W sensie wiem, że mogę tak zrobić, ale czy wierzyć im? Jakoś nie mam zaufania do ubezpieczycieli.