Jaka skrzynia biegów? Golf V 1 4mpi

19 Maj 2019, 08:24

Cześć. Mam golfa 1.4MPI 2004r padła skrzynia biegów. Według ViN'u wychodzi, że FXQ . Czy jest szansa zamontować jakiś tańszy odpowiednik który będzie pasował bez jakichkolwiek przeróbek? Na grupie facebookowej kolega pisał, że w identycznym aucie podeszła mu skrzynia o oznaczeniu gsb od polo 9n. Zależy mi na tym żeby były takie same przełożenia, bądź bardzo zbliżone. Z góry dzięki za pomoc .
Lukaa
Nowicjusz

19 Maj 2019, 10:03

Lukaa napisał(a):Czy jest szansa zamontować jakiś tańszy odpowiednik który będzie pasował bez jakichkolwiek przeróbek?
Tego dokładnie nie wiem ale skrzynia która ci padła ma 6 biegów a ta na którą chcesz zmienić 5 więc moim zdaniem trochę słabo. Ta pierwsza ma zupełnie inne przełożenia przez co auto może wydawać się bardziej dynamiczna a jak założysz 5 biegową to przełożenia będą dłuższe ale samochód będzie na pewno bardziej ospały. Tak to z reguły wygląda.

Patrzyłem trochę na ceny i koszt zregenerowanie jednej i drugiej jest podobny jedynie ceny używek GSB są znacznie niższe do FXQ. Może pomyśl o oddaniu swojej skrzyni do regeneracji?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

19 Maj 2019, 19:43

Skrzynia która mi padła to 5'tka. Regeneracja z wymianą to jakieś 1700zł gdzie przy cenie zakupu tego auta to dużo.
Lukaa
Nowicjusz

21 Maj 2019, 10:40

Używkę można kupić za min. 800zł ale jak dostaniesz gwarancję rozruchową to może wyjść taniej niż przy regeneracji tylko tu nie wiesz ile wtrzyma.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterko wsteczne - Lexus LS
    Piąta generacja Lexusa LS wyposażona jest w wiele elektronicznych udogodnień, takich jak pakiet bezpieczeństwa czynnego z funkcjami automatycznego prowadzenia czy 24-calowy, kolorowy wyświetlacz HUD. Łatwą do przeoczenia, ...
    XIX Moto-Piknik NO LIMIT OLSZTYN 2013 / relacja
    Moto-Piknik na lotnisku w Dajtkach już za nami i śmiało możemy stwierdzić że kolejną edycję zaliczamy do udanych. Jest to wyjątkowa impreza w skali regionu i Polski. Nie często możemy zobaczyć tyle obliczy motoryzacji w jednym ...