Jaka terenówka / SUV ma największy bagażnik

30 Sie 2014, 18:49

Drodzy Forumowicze
Chciałbym się dowiedzieć która terenówka oraz który SUV mają największe bagażniki. Chodzi mi głównie o samochody nowe lub prawie nowe (poprzednie modele).
Jeżeli chodzi o terenówkę to wydaję mi się, że Land Rover Discovery 4 lub Jeep Patriot.
Jestem laikiem więc moje przypuszczenia wynikają głównie z obserwacji.
Co do SUVa to szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia.
Chodzi mi o przestrzeń bagażową bez składania siedzeń bo niektóre terenówki są tak potężne, że po złożeniu siedzeń to się już robi prawie dostawczak :) ale jeżeli ktoś dysponuje również takimi informacjami to będę wdzięczny i bardzo dziękuję z góry za odpowiedzi.
czb84
Nowicjusz

Auto: Peugeot 308

21 Wrz 2014, 15:28

Ssangyong Rodius, bezwzględnie. Puszka koreańska, reszta to Mercedes, dlatego nie ma problemu z częściami. Mam toto, kupione zamiast T4, do dość osobliwych potrzeb firmy reklamowej - jest sporo długich tras, wozi się głównie powietrze, a jak już ładunek, to długie elementy. Póki co auto dynamiczne, dość oszczędne, wygodne jak byk, zero awarii (ale dopiero kwartał i niecałe 5000 km u mnie). Jako "terenówka" - no wjedzie się po w miarę równym nad wodę, do lasu - i o to mi loto.
lidka
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 08 1982
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Pinin, Rodius, Megane
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Crossover Mitsubishi ASX po face liftingu
    W polskich salonach spod znaku Trzech Diamentów zadebiutował właśnie znany i ceniony przez klientów crossover Mitsubishi ASX po face liftingu. W odświeżonym Mitsubishi ASX 2013 unowocześniono przód, tył ...
    11. zlot Master Truck - Opole 2015
    Z wielką radością ogłaszamy, że na tegorocznym zlocie Master Truck, ku wielkiej uciesze zgromadzonej publiczności, wśród wystawionych modeli ciężarówek obecny będzie też fiński "Highway Hero", bowiem swój ...