Jaki akumulator wybrać do samochodu

16 Mar 2017, 15:16

Do wiadomości wszystkich którzy czytają ten temat odradzam zakup akumulatorów "KOZAK" z racji na spam który sieja na forum. Prawdopodobnie są kiepskiej jakości i nikt poza reklamującymi ten produkt ich nie poleca więc weźcie tą opinię pod uwagę.

movannis napisał(a):Jest praktycznie nie do zajechania ani razu mnie w zimę nie zawiódł to i na wiosnę i lato tez nie zawiedzie
Na pewno, tu nawet najtańszy i najgorszy by przetrzymał taki czas o jakim piszesz. Oczywiście mówimy o nowym akumulatorze.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

29 Mar 2017, 10:08

Cóż... nie ma co brać No name'ów. Kozak to dobra nazwa dla piwa... :D
jako ciekawostka powiem, że Warta i Bosch produkowane są w tej samej fabryce z tych samych komponentów :)
Tomm45
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 05 1993
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

03 Kwi 2017, 19:35

Tomm45 napisał(a):jako ciekawostka powiem, że Warta i Bosch produkowane są w tej samej fabryce z tych samych komponentów
Dlatego pewnie u nich z jakością i trwałością przez to też nie jest najlepiej... Jakoś ostatnio nikt nie polecał akumulatorów z tych firm. Nawet w sklepie jak byłem i pytałem o Vartę (była n półce) to usłyszałem że to już nie ta trwałość i jakość co na początku.
Kacper
Forumowicz VIP

01 Lut 2018, 08:59

Jeszcze żaden akumulator kwasowy tak mi się dobrze nie sprawdził jak Master Sport, mam go już drugą zimę i poprzedniej poradził sobie świetnie. W końcu nie musiałem się rano stresować że przy minus 20 będzie problem z odpaleniem auta i dojazdem do roboty na czas...;P Jest cała strona z ich akumulatorami do kupienia, w miarę przejrzyście są konkretne modele opisane.
kamilswiech
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 03 1990
Przebieg/rok: 48tys. km
Auto: Audi

01 Lut 2018, 10:29

kamilswiech napisał(a):Jeszcze żaden akumulator kwasowy tak mi się dobrze nie sprawdził jak Master Sport, mam go już drugą zimę i poprzedniej poradził sobie świetnie
A co to za test? Nawet najtańszy i najgorszy dwa lata wytrzyma jak w samochodzie sprawne ładowanie i nic nie kradnie prądu. Napisz za dwa - trzy lata czy używasz tego akumulatora i w jakim jest stanie :) wtedy pogadamy.

kamilswiech napisał(a):W końcu nie musiałem się rano stresować że przy minus 20 będzie problem z odpaleniem auta
Gdzie miałeś takie mrozy? W tym roku w zimie jeszcze nie było tak niskiej temperatury w Polsce.
Kacper
Forumowicz VIP

01 Lut 2018, 13:14

Kacper napisał(a):A co to za test?

Kacper, to jakiś szeptun :lol: Sprawdź jego posty, prawie same odkopy, to reklama.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nyck de Vries dołącza do TOYOTA GAZOO Racing
    Holender Nyck de Vries będzie nowym zawodnikiem TOYOTA GAZOO Racing. 25-latek będzie pełnił rolę kierowcy testowego i rezerwowego w zespole startującym w mistrzostwach świata w wyścigach długodystansowych (FIA WEC) do końca ...

01 Lut 2018, 14:12

Faktycznie coś z nim nie tak, mam nadzieję że jak ludzie czytają choć trochę nasze wypowiedzi to się nie nabierają na takie akcje :)
Kacper
Forumowicz VIP

24 Maj 2018, 09:22

Jak szukałem akumulatora to czytałem opinie na różnych forach i ostatecznie kupiłem z tej firmy autopart. Mieliście? Polecacie?
Wilczku
Obserwowany

Auto: Audi

22 Cze 2018, 09:09

Miałem ogromne problemy w moim ostatnie aucie z akumulatorem, każdy się nieustannie psuł :o (najtańsze zamienniki). Teraz korzystam z akumulatora ze średniej półki centra futura i mogę go szczerze polecić :D
koval111
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 07 2010
Auto: opel

11 Lut 2019, 21:09

Witam, już na tym forum wspomniałem, że rozważam polskiego Jenoxa do swojego S60 ale póki co ciągle zbieram opinie 8)
S60power
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Volvo s60
Silnik: 2.0T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

28 Lut 2019, 23:08

Poszukaj na (reklama ) .Ja tam kupiłem sprzęgło i akumulator też także sklep jest sprawdzony.Z całych zakupów jestem bardzo zadowolony,niedługo będę musiał znowu robić zakupy lecz tym razem z asortymentem dla dwóch kółek
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 01 Mar 2019, 15:25, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Piotr325
Nowicjusz

20 Sie 2019, 21:07

Jeżeli chodzi o akumulator to polecam zapoznać się z oferta firmy z [reklama] Ja się u nich zaopatruję i za każdym razem jestem zadowolony z ceny i z jakości.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 31 Sie 2019, 17:07, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
NowakMarcin85
Nowicjusz

21 Sie 2019, 13:52

W każdej firmie która sprzedaje akumulatory najważniejsze jest ich przechowywanie alby po kupnie służyły jak najdłużej. Tu nie jesteśmy w stanie sprawdzić jak oni to robią ale drugą ważną rzeczą jest data produkcji najlepiej kupować baterie do roku czasu. Kiedyś robiłem rozeznanie bo chciałem kupić jak najmłodszy akumulator i nie udało mi się nigdzie znaleźć takiego który by miął mniej niż 6 m-c.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

22 Sie 2019, 00:09

Ja jak zmieniałem, to kierowałem się ceną. Wybrałem economy parts i wszystko jest ok. Zobaczymy jeszcze jak będzie w mrozy.
bujor
Nowicjusz

08 Lis 2019, 20:50

W moim przypadku było tak, że pogadałem z moim mechanikiem jak mi akumulator zaczął siadać, miał ze 6 lat. Mechanik mi polecił jenoxam classic, cenowo przystępny i do tego polska marka. Pamiętajcie, żeby sprawdzić też ładowanie. Nawet najlepszy akumulator nie da rady jak alternator nie wyrabia.
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40