Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Niestety są to przereklamowane akumulatory ludzie kupują bo są jedne z tańszych, a później płacz że po gwarancji problemy albo jeszcze przed jej końcem.Korek88 napisał(a):polecam Jenoxa i trzymam kciuki za dobre użytkowanie
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
. Dobrze jest poczytać też artykuły, to dużo czasu nie zajmuje, a można później już inaczej rozmawiać ze sprzedawcą przy zakupie. Mam jenox i nie narzekam, kolejny rok ze mną i wszystko działa.U mnie w jednym samochodzie który jakiś czas temu kupowałem był Jenox na wykończeniu. Według dokumentów miał 26 miesięcybpa napisał(a):Mam jenox i nie narzekam, kolejny rok ze mną i wszystko działa
W takim przypadku nawet najtańsze baterie nowe powinny wytrzymaćS60power napisał(a):Kupiłem go na początku roku ale zaliczyłem wyjazd do Norwegii gdzie było
Cichy77 napisał(a):W takim przypadku nawet najtańsze baterie nowe powinny wytrzymaćS60power napisał(a):Kupiłem go na początku roku ale zaliczyłem wyjazd do Norwegii gdzie byłoale ok zobaczymy co powiesz za dwa lata jak będzie mocniejsza zima. W ciągu pierwszych dwóch lat raczej ciężko jest ocenić w użytkowaniu akumulator, a na pewno nie da się tego zrobić w pierwszym roku bo tu naprawdę potrzebne by były jakieś ekstremalne sytuacje.
Mówię oczywiście o samochodach w których układ ładowania jest sprawny w 90 kilku procentach.
Też znam podobny przypadek gdzie po niecałym miesiącu akumulator padł w nowym samochodzie ale to może być też wina tego że auto przed sprzedażą trochę stało w salonie lub gdzieś na placu poza tym wiadomo że czasem może się trafić jakiś felerny egzemplarz akumulatora.S60power napisał(a):Baaa znam osobiście jeden przypadek kolegi, który wyjechał z salonu nowym autem i po przejechaniu połowy trasy nie mógł już z Orlenu na A1 ruszyć
Cichy77 napisał(a): Ja nic do tej marki nie mam ale nie wciskajcie wszystkim że to jedna z najlepszych marek na rynku bo tak nie jest.