Jaki fotelik dla dziecka 0-13kg?

13 Mar 2019, 12:04

WItam

Jakie foteliki nie za miliony monet polecacie do skody octavii I pasujące? Na które zwrócić największą uwagę?
ambiente
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 2006
Auto: Skoda Octavia
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

13 Mar 2019, 19:41

Czy masz tam z tyłu isofix? Jaki masz budżet na taki fotelik?

Tu bardzo dobrym pomysłem może być kupienie używanego fotelika w dobrym stanie z wysokiej półki. Takie foteliki jak nie uczestniczyły w wypadku przeważnie są w dobrym stanie oczywiście najlepiej oglądać je na żywo sprawdzając wszystko dokładnie wraz zmocowaniami i plastikami czy nie widać jakiś uszkodzeń.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

14 Mar 2019, 15:47

Zgodzę się z moim Cichy 77 nie warto kupować nowego fotelika z niskiej półki cenowej. Jego wartość i tak mocno spadnie i go nie sprzedaż lepiej kupić używany np. BESAFE IZI GO 0-13 lub coś CYBEX ATON 0-13. Długo posłuży ale warunek żeby fotelik jak kolega wcześniej mówił nie mógł brać udziału w wypadku i kolizji.
Gość104264

15 Mar 2019, 11:17

Trzeba zwrócić uwagę na nity i śrubki one muszą być w nienaruszonym stanie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

15 Mar 2019, 15:50

No i oczywiście najważniejsze, czy fotelik układa się pod odpowiednim kątem według przepisów bezpiecznym kątem dla dziecka w foteliku, mierząc od pionu, jest zbliżony do 40 stopni. Oraz należy zwrócić uwagę na to, czy fotelik zamontowany na siedzeniu jest stabilny i czy nie chwieje się na boki.
Gość104264

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pickup ŠKODA FUNstar
    Nowy samochód marzeń 23 stażystów ze Szkoły Zawodowej ŠKODA Auto to zuchwały Pickup ŠKODA FUNstar. Koncepcja tego pojazdu, opartego na nowej ŠKODZIE Fabia, jest rezultatem projektu "samochód ...