Jaki gaz Seat Ibiza BRC/KME/Stag

12 Kwi 2009, 10:17

Witam, chciałbym się was koledzy zapytać jaką instalację gazową najlepiej wstawić do Seata Ibizy 97' silnik 1.4 (plastikowe kolektory). Wszyscy gazownicy są zdania że musi być sekwencja i polecają instalacje firmy BRC. Mi udało się znaleźć producentów tańszych instalacji np. KME Diego, Stag 200, Stag 4. Ich cena jest wyraźnie niższa od instalacji firmy BRC. Moje pytanie jest takie - czym różnią się/czego nie mają wymienione przeze mnie instalacje że są znacznie tańsze od BRC, oraz czy warto je stosować. Nie powiem że autko swoje lata ma i koszt instalacji ma duże znaczenie na jej wybór. Pozdrawiam i czekam na jakieś porady i uwagi.
kenion
Nowicjusz

13 Kwi 2009, 13:43

Instalacje wtryskowe różnia się od siebie przede wszystkim szybkościa elektroniki i szybkością (czyli dokładnością) wtryskiwaczy gazowych. Jeśli chodzi o BRC to żeczywiście żaden rarytas, ale na pewno jest lepsza od KME. Uważam, że nie przwyższa instalacji Stag 4 ale tu dużo zależy od wtryskiwaczy jakie będą zastosowane. No i pewnie gwarancja. O ile dobrze pamiętam BRC daje gwarancje na 24 miesiace, a stag dzieli (24 miesiace na elektronikę, 12 miesięcy na zespoły mechaniczne i ograniczone wszysto przebiegiem 20 000 km.)
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

13 Kwi 2009, 17:07

Ja tylko dodam,że i Stag i BRC radzą sobie bardzo dobrze i są godne polecenia.Ja to nawet bym delikatnie zasugerował wybranie tej instalacji,która jest tańsza wtwoim regionie.Do tego autkanie trzeba żadnych rarytasów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...